Letos ho budu podávat na Silvestra. Dřevorubecký salát je bezkonkurenční.

Letos ho budu podávat na Silvestra. Dřevorubecký salát je bezkonkurenční.

Tradiční zeleninové saláty a dokonce i saláty gyros můžete odložit stranou. Připravte si na silvestrovský večírek Dřevorubecký salát podle níže uvedeného receptu. Jeho chuť je nepřekonatelná, takže potěší každého a vaši blízcí vás budou nutit připravovat ho každý rok.

Dokonalý salát na silvestrovský večírek

Silvestrovské menu je velmi rozmanité a každý si ho připravuje podle svých preferencí. V každé variantě se určitě objeví salát . Obvykle se jedná o zeleninový pokrm, který má každý rád, ale za tak dlouhou dobu by se mohl jednoduše přejíst. Je možné ho nahradit něčím jiným?

Jak se ukazuje, ano. Jedním z nejlepších je málo známý salát „Dřevorubec“. Jeho příprava je velmi jednoduchá a co je důležité, nezabere mnoho času. Přesný recept se dozvíte dále v článku.

Z čeho se salát Dřeváček skládá?

Silvestrovský salát se skládá především z kuřecího masa, slaniny, ledového salátu a několika dalších ingrediencí, které zpestří celý pokrm. Kromě toho budete potřebovat také produkty na omáčku, která zvýrazní chuť zeleniny a masa.

Ingredience: 

Potřebujete: 2 kuřecí prsa

150 g uzené slaniny

150 g pšeničného chleba

5 lžic oleje

1 lžíce koření gyros

6 lžic olivového oleje

1 lžička granulovaného česneku

1 červená paprika

4 nakládané okurky

400 g ledového salátu

200 g žlutého sýra

1 svazek česneku

300 g přírodního jogurtu

100 g majonézy

60 g kečupu

30 g hořčice

120 ml vody z nakládané zeleniny

Dřevorubecký salát – recept

Kuřecí prsa očistíme od bílých blan a poté je nakrájíme na kostky. Potřete je olejem a kořením gyros. Maso zprudka opečeme na pánvi. Po osmažení kuřecího masa osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu.

Chléb nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a ochutíme česnekem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 15 minut.

Omyjte papriky a nakrájejte je na malé kostičky. Stejným způsobem nakrájíme i nakládané okurky. Omytý česnek nakrájejte nadrobno. Do misky dáme přírodní jogurt, majonézu, hořčici, kečup a vodu z okurek. Ingredience promícháme v homogenní omáčku.

Na dno mísy vložíme kuřecí maso a slaninu. Maso pokryjeme paprikou, nakládanými okurkami a strouhaným sýrem. Zeleninu pokryjte nakrájeným salátem. Vše přelijte omáčkou, navrch položte opečený chléb a posypte cibulí. Hotový salát můžete podávat na Silvestra.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *