Letos ho budu podávat na Silvestra. Dřevorubecký salát je bezkonkurenční.
Tradiční zeleninové saláty a dokonce i saláty gyros můžete odložit stranou. Připravte si na silvestrovský večírek Dřevorubecký salát podle níže uvedeného receptu. Jeho chuť je nepřekonatelná, takže potěší každého a vaši blízcí vás budou nutit připravovat ho každý rok.
Dokonalý salát na silvestrovský večírek
Silvestrovské menu je velmi rozmanité a každý si ho připravuje podle svých preferencí. V každé variantě se určitě objeví salát . Obvykle se jedná o zeleninový pokrm, který má každý rád, ale za tak dlouhou dobu by se mohl jednoduše přejíst. Je možné ho nahradit něčím jiným?
Jak se ukazuje, ano. Jedním z nejlepších je málo známý salát „Dřevorubec“. Jeho příprava je velmi jednoduchá a co je důležité, nezabere mnoho času. Přesný recept se dozvíte dále v článku.
Z čeho se salát Dřeváček skládá?
Silvestrovský salát se skládá především z kuřecího masa, slaniny, ledového salátu a několika dalších ingrediencí, které zpestří celý pokrm. Kromě toho budete potřebovat také produkty na omáčku, která zvýrazní chuť zeleniny a masa.
Ingredience:
Potřebujete: 2 kuřecí prsa
150 g uzené slaniny
150 g pšeničného chleba
5 lžic oleje
1 lžíce koření gyros
6 lžic olivového oleje
1 lžička granulovaného česneku
1 červená paprika
4 nakládané okurky
400 g ledového salátu
200 g žlutého sýra
1 svazek česneku
300 g přírodního jogurtu
100 g majonézy
60 g kečupu
30 g hořčice
120 ml vody z nakládané zeleniny
Dřevorubecký salát – recept
Kuřecí prsa očistíme od bílých blan a poté je nakrájíme na kostky. Potřete je olejem a kořením gyros. Maso zprudka opečeme na pánvi. Po osmažení kuřecího masa osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu.
Chléb nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a ochutíme česnekem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 15 minut.
Omyjte papriky a nakrájejte je na malé kostičky. Stejným způsobem nakrájíme i nakládané okurky. Omytý česnek nakrájejte nadrobno. Do misky dáme přírodní jogurt, majonézu, hořčici, kečup a vodu z okurek. Ingredience promícháme v homogenní omáčku.
Na dno mísy vložíme kuřecí maso a slaninu. Maso pokryjeme paprikou, nakládanými okurkami a strouhaným sýrem. Zeleninu pokryjte nakrájeným salátem. Vše přelijte omáčkou, navrch položte opečený chléb a posypte cibulí. Hotový salát můžete podávat na Silvestra.