Kokopoli

Nudí vás ruské knedlíky? Vyzkoušejte tento jedinečný pokrm tradiční podkarpatské kuchyně. Kokopoli – bramborové knedlíky s jedinečnou a chutnou náplní z brambor a tvarohu.

Ingredience

Koláč:

  • brambor: 1,25 kg brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře

Náplň:

  • Složení: 500 g brambor
  • 300 g tučného tvarohu
  • 1 cibule
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky černého pepře

Kromě toho:

  • olej na smažení

Postup přípravy

1

Připravte těsto. Brambory rozdělte v poměru 4:1 – 1 kg a 250 g.

2

Větší část oloupejte a nastrouhejte je do mísy pomocí jemného struhadla. Nechte je asi 15 minut namočené. Po této době hmotu vymačkejte na gázu nebo utěrku. Vymačkanou vodu nechte v misce asi 30 minut.

3

Druhou část brambor oloupejte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Scedíme je a dobře prolisujeme nebo rozmačkáme šťouchadlem.

4

Oba druhy brambor smíchejte dohromady.

5

Z horní části mísy jemně vymačkejte vodu a na dně nechte pouze škrob. Škrob přidejte do bramborové směsi.

6

Přidejte vejce a koření. Vše smíchejte dohromady, dokud nevznikne hladká a homogenní hmota.

7

Připravte nádivku. Oloupejte a uvařte brambory. Rozmačkejte je šťouchadlem.

8

Přidejte bílý sýr a opět vše prolisujte nebo rozmačkejte, ale nejlepší je vše umlít mlýnkem na maso.

9

Na pánvi na 1 lžíci oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Cibuli přidejte do nádivky spolu s kořením. Promíchejte.

10

Vytvarujte kolečka. Z bramborové směsi odeberte asi hrst těsta a zploštěte ji v dlaních. Do středu dejte lžíci náplně a okraje přimáčkněte, čímž vzniknou oválné a podlouhlé knedlíky.

11

Postup opakujte, dokud nedojdou suroviny, a hotové koblížky odkládejte stranou.

12

Ve velmi velkém hrnci svařte vodu. Přidejte několik knedlíků najednou a vařte je 20 minut. Vyjměte je pomocí škrabky a nechte oschnout.

13

Kokopoli se mohou podávat tak, jak jsou, nebo smažené. Na pánvi rozehřejte asi 1-2 cm oleje. Vložte knedlíky a osmažte je z obou stran dozlatova.

14

Podáváme teplé, s cibulovou natí nebo smaženou slaninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *