Dort Beze s mascarpone a šlehačkou

Bezešvý dort s mascarpone a šlehačkou je lahodný dezert složený z křupavých piškotových pusinek, jemného krémového mascarpone a lehce nasládlé šlehačky. Tato kombinace spolu krásně ladí a vytváří lehkou a sofistikovanou chuť, která je ideální pro zvláštní příležitosti a oslavy.

Složení

  • 1 – Malinový dort beignet:
  • 1: 6 bílků (asi 210 g)
  • špetka soli
  • 300 g cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy

trochu růžového potravinářského barviva

1 lžička bramborové mouky

250 g mascarpone

250 g dvojité smetany (30 %)

2 lžíce moučkového cukru

1 šálek mražených malin

lístky máty na ozdobu

2. Čokoládový bezový dort s kávovým krémem:

100 g kvalitní hořké čokolády

6 bílků (cca 210 g)

špetka soli

300 g cukru

1 lžíce citronové šťávy

1 lžička bramborové mouky

3 lžičky instantní kávy

3 lžíce horké vody

500 g mascarpone

2 lžíce moučkového cukru

nasekaná čokoláda na posypání

3. Pistáciový a borůvkový bezový dort:

Z bílků: 6 bílků

špetka soli

300 g cukru

1 lžíce citronové šťávy

1 lžička bramborové mouky

100 g nasekaných pistácií

250 g mascarpone

250 g dvojité smetany (30 %)

2 lžíce moučkového cukru

1 hrnek mraženého lesního ovoce

citronová kůra (nepovinné)

Příprava

  1. Pavlova s malinami:
  2. Vyšleháme 6 bílků, přidáme špetku soli a postupně přidáváme 300 g jemného cukru, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Přidáme lžíci citronové šťávy a trochu růžového potravinářského barviva.
  4. Po promíchání přidáme 1 lžičku bramborové mouky a jemně promícháme.

Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte z ní kruh.

Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů, poté teplotu snížíme na 100-110 stupňů a pečeme asi 2,5 hodiny.

Necháme vychladnout a poté si připravíme krém z mascarpone, smetany a moučkového cukru, do kterého přidáme rozmražené maliny.

Vychladlé pusinky potřeme krémem a posypeme další porcí malin.

Pavlova s kávou:

Rozpusťte 100 g hořké čokolády v páře a dejte stranou.

Ušleháme 6 bílků, přidáme 300 g jemného cukru, citronovou šťávu a bramborovou moučku.

Z pusinek vytvarujeme polokouli, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme.

Smíchejte lžičku instantní kávy s vodou a nechte vychladnout.

Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem a studenou kávou, rozetřeme na pusinky a posypeme nahrubo nasekanou čokoládou.

Pavlova s pistáciemi:

Vyšleháme 6 bílků, přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu a bramborovou moučku.

Směs rozetřeme na plech, posypeme pistáciemi a vytvoříme kopeček.

Upečeme a poté necháme ve vypnuté troubě vychladnout.

Vyšleháme mascarpone s cukrem a přidáme směs smetany a ovoce.

Krém rozetřeme na pusinky a posypeme ovocem.

Každou Pavlovu připravte podle výše uvedených pokynů a vychutnejte si její chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *