Bezešvý dort s mascarpone a šlehačkou je lahodný dezert složený z křupavých piškotových pusinek, jemného krémového mascarpone a lehce nasládlé šlehačky. Tato kombinace spolu krásně ladí a vytváří lehkou a sofistikovanou chuť, která je ideální pro zvláštní příležitosti a oslavy.
Složení
- 1 – Malinový dort beignet:
- 1: 6 bílků (asi 210 g)
- špetka soli
- 300 g cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
trochu růžového potravinářského barviva
1 lžička bramborové mouky
250 g mascarpone
250 g dvojité smetany (30 %)
2 lžíce moučkového cukru
1 šálek mražených malin
lístky máty na ozdobu
2. Čokoládový bezový dort s kávovým krémem:
100 g kvalitní hořké čokolády
6 bílků (cca 210 g)
špetka soli
300 g cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička bramborové mouky
3 lžičky instantní kávy
3 lžíce horké vody
500 g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
nasekaná čokoláda na posypání
3. Pistáciový a borůvkový bezový dort:
Z bílků: 6 bílků
špetka soli
300 g cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička bramborové mouky
100 g nasekaných pistácií
250 g mascarpone
250 g dvojité smetany (30 %)
2 lžíce moučkového cukru
1 hrnek mraženého lesního ovoce
citronová kůra (nepovinné)
Příprava
- Pavlova s malinami:
- Vyšleháme 6 bílků, přidáme špetku soli a postupně přidáváme 300 g jemného cukru, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidáme lžíci citronové šťávy a trochu růžového potravinářského barviva.
- Po promíchání přidáme 1 lžičku bramborové mouky a jemně promícháme.
Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte z ní kruh.
Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů, poté teplotu snížíme na 100-110 stupňů a pečeme asi 2,5 hodiny.
Necháme vychladnout a poté si připravíme krém z mascarpone, smetany a moučkového cukru, do kterého přidáme rozmražené maliny.
Vychladlé pusinky potřeme krémem a posypeme další porcí malin.
Pavlova s kávou:
Rozpusťte 100 g hořké čokolády v páře a dejte stranou.
Ušleháme 6 bílků, přidáme 300 g jemného cukru, citronovou šťávu a bramborovou moučku.
Z pusinek vytvarujeme polokouli, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme.
Smíchejte lžičku instantní kávy s vodou a nechte vychladnout.
Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem a studenou kávou, rozetřeme na pusinky a posypeme nahrubo nasekanou čokoládou.
Pavlova s pistáciemi:
Vyšleháme 6 bílků, přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu a bramborovou moučku.
Směs rozetřeme na plech, posypeme pistáciemi a vytvoříme kopeček.
Upečeme a poté necháme ve vypnuté troubě vychladnout.
Vyšleháme mascarpone s cukrem a přidáme směs smetany a ovoce.
Krém rozetřeme na pusinky a posypeme ovocem.
Každou Pavlovu připravte podle výše uvedených pokynů a vychutnejte si její chuť!