Víte, co se stane, když vejce zalijete máslem? Produkt, který je nezbytnou součástí vánočních salátů, bude brzy hotový. Stojí hodně, ale díky tomuto patentu ušetříme a dodáme domácí chuť mnoha pokrmům.
Vejce a máslo aneb Úspora peněz
Kombinace vajec a oleje zaručuje v kuchyni dokonalé výsledky. Přidáme trochu koření, trochu hořčice a jedna-dvě domácí majonézy jsou hotové . Vyniká nejen svou přirozeností, dobrou chutí a složením, ale také cenou. Na přípravu majonézy neutratíme mnoho peněz.
To nám umožní před Novým rokem ušetřit. To vše proto, že velká sklenice majonézy stojí až 16 korun . Ingredience na litr domácí majonézy však budou stát 12 korun.
Domácí majonéza je nejchutnější
Příprava na svátky je drahá a nákup každého výrobku nám sežere peníze . Drosiznům se to daří. Majonéza z obchodu také stojí hodně. I malá sklenička stojí 7 korun. Ceny se mírně liší podle výrobce, ale nelze popřít, že majonéza je drahý výrobek.
Pokud si ji vyrobíte doma, bude mnohem levnější. Navíc máme složení takové domácí majonézy pod kontrolou. Přesně víme, z čeho se výrobek skládá. Zkrátka ušetříme peníze a vyrobíme přírodní a chutnou majonézu. S ní budou sváteční saláty a další pokrmy vynikající.
Jak vyrobit domácí majonézu?
Složení:
Potřebujete: 1 vejce
⅓ lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička octa
200 ml rostlinného oleje
1 lžička hořčice
Přípravu domácí majonézy začněte rozklepnutím vejce do vysoké misky. Přidejte sůl a cukr. Přilijte ocet, postupně přidejte olej a hořčici. Přísady míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
Znovu přilijte olej a pokračujte ve šlehání. Směs by měla být homogenní a krémová. Hotovou majonézu přidávejte do salátů . Můžeme ji také uchovávat ve sklenici v lednici.