Bezchybný makový koláč. Je to vynikající dezert pro zvláštní příležitost. Získejte recept na koláč s mákem, pudinkem a broskvemi.

Makový koláč je lahodný koláč, který potěší vaše hosty. Vlhké a chutné makové korpusy jsou pokryté jemnou broskvovou pěnou a lehkým krémem. Stačí si jen olíznout prsty! Tato pochoutka jistě potěší každého. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte recept na snadný koláč s mákem a broskvemi.

Makový koláč. Osvědčený recept

Doporučuji osvědčený recept na makový koláč. Jeho lehce žertovný název odkazuje na lehkou a jemnou chuť tohoto pečiva. Nadýchaný, obláčkovitý makový koláč je potažený broskvovou pěnou a vanilkovým krémem. Do receptu lze použít jak čerstvé ovoce, tak broskve z konzervy. Příprava tohoto dortu trvá asi 1,5 hodiny, protože musíme počkat, až vršky a krém vychladnou. Samotná práce je však poměrně rychlá. Pokud nechcete dělat želatinovou pěnu, můžete ovoce nakrájet a přidat do krému nebo vršek dortu zalít broskvovou marmeládou.

Recept na makový dort

Doba přípravy: asi 1,5 hodiny.

Počet porcí: přibližně 16 porcí.

Obtížnost: střední.

Ingredience: Mák, mák, mák, mák, mák, mák, mák:

Příprava: Makový koláč:

  • Složení: 200 g mletého máku,
  • 8 lžic horké vody,
  • 250 g margarínu nebo másla,
  • 1 šálek cukru,
  • 1,5 hrnku pšeničné mouky,
  • 2 lžičky kvásku,
  • 5 vajec,
  • mandlové aroma.

Broskvová vrstva:

  • Složení: 800 g broskví z konzervy,
  • 12 g želatiny,
  • 60 ml vroucí vody,
  • 5 lžic citronové šťávy,
  • volitelně cukr podle chuti.

Krém:

  • Smetana: 0,5 litru mléka,
  • 0,5 šálku cukru,
  • 2 lžíce pšeničné mouky,
  • 2 lžíce bramborové mouky,
  • 250 g másla,
  • sáček vanilkového cukru (16 g),
  • lžíce mandlového aroma,
  • kokosové nebo mandlové hobliny na ozdobu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *