Chcete své hosty překvapit něčím chutným a jedinečným? Připravte si dort „Bounty“, který se skládá ze tří jednoduchých, ale chutných dortů. Bude první, který zmizí z talíře, tím si můžete být jisti.
Dorty s krémem jsou elegantní a chutné. Stojí za to připravit takový pokrm pro zvláštní příležitost. Mohou to být Vánoce, Nový rok nebo jiný svátek. Hosté budou jistě nadšeni tímto jedinečným dezertem, který má tóny čokolády, kokosu a kajaku.
Je třeba do těsta přidat čokoládu?
Čokoládový dort by se měl obvykle nazývat kakaový dort, protože do něj obvykle přidáváme kakao. Je však důležité si uvědomit, že kakao je také součástí čokolády, takže chuť našeho kakaového dortu bude přesně taková, jaká má být. Do těsta samozřejmě nepřidáváme kakao a cukr, ale pouze klasické hořké kakao, plné chuti a vůně. Pokud však chcete čokoládovou chuť dortu zvýraznit, můžete ho smíchat s nastrouhanou hořkou nebo mléčnou čokoládou.
Jak připravit dort Bounty?
Přípravu dortu Bounty zahájíte upečením čokoládového dortu. Když vychladne, rozetřete na něj kokosovou hmotu a potřete ji kajmakovým krémem. Dort je nejchutnější po několika hodinách chlazení, kdy se jeho chutě dobře propojí. Ke zdobení dortu je nejlepší použít ingredience použité v moučníku. Já je obvykle posypu kokosovými hoblinami a strouhanou čokoládou.
Složení
Na čokoládový dort:
- Pro přípravu čokolády: 120 g másla
- 150 g cukru
- 3 lžíce tmavého kakaa
- 3 lžíce vody
- 200 g pšeničné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 vejce
Na kokosovou směs:
- Asi 300 ml mléka
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 200 g kokosových hoblin
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 150 g směsi kajmaky
- 200 ml smetany 30%
Na zdobení:
- kokosové hobliny
- 50 g hořké čokolády
Postup přípravy
- Příprava těstaMáslo, cukr, kakao a vodu dejte do hrnce. Vše zahřívejte, dokud se nerozpustí, přiveďte k varu a několik minut vařte, dokud směs mírně nezhoustne. Nechte vychladnout a smíchejte se žloutky. Smíchejte s moukou prosátou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Jemně promíchejte s bílkovou pěnou.
- Pečení dortu Obdélníkovou formu vyložíme pečicím papírem. Nalijte do ní těsto. Pečeme je asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Koláč nechte vychladnout.
- Příprava kokosové směsi Mléko s máslem a cukrem svařte v hrnci. Přidejte kokosové hobliny, promíchejte a vařte asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Odstavte a nechte vychladnout.
- Příprava těstaMascarpone vložte do mísy a promíchejte. Vmíchejte směs kaimaku. Vychlazenou smetanu vyšlehejte do tuhých špiček, přidejte ji k sýru a opatrně promíchejte.
- Sestavení těstaNačokoládový dort nalijte kokosovou směs a rovnoměrně ji rozetřete. Navrch rozetřete kaimakový krém a povrch uhlaďte. Povrch dortu posypeme kokosovými hoblinami a strouhanou čokoládou. Moučník dobře uložte do chladničky.