Náš recept na lahodnou polévku je ideální pro hubnutí po svátcích.
Všichni se těšíme na svátky a čas strávený s našimi blízkými, o tom není pochyb. Ale po Vánocích a Novém roce toho má většina z nás dost – alespoň pokud jde o jídlo. Vánoční husa, cukroví, perníčky a podobně jsou sice chutné, ale také poměrně těžké a mohou způsobit spoustu žaludečních kamenů. Pokud máte chuť na něco lehčího a zdravějšího na začátek ledna, nehledejte nic jiného než náš recept na polévku. Křupavá zelenina se snoubí s dobrým kořením a dohromady tvoří lahodný vydatný pokrm, který bude skvělým způsobem, jak po svátcích zhubnout. Přesvědčte se sami, tady je návod:
Ingredience na 4 porce: 1:
- 850 ml zeleninového vývaru
- 4 červené papriky
- 250 g nakrájených rajčat
- 150 g celeru
- 2 velké mrkve
- 150 g fety
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce rozmarýnových listů, jemně nasekaných
- Trocha citronové šťávy
- Trocha chilli
- Sůl
Příprava:
- Ve velkém hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu.
- Mezitím omyjte a oloupejte papriky a nakrájejte je na malé kousky. Celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté přidejte zeleninu, rajčata a rajčatový protlak do vývaru a nechte vše vařit na mírném ohni asi 15 minut.
- Rozkrojte fetu na poloviny a jednu polovinu rozdrobte do polévky. Poté vše jemně rozmixujte ponorným mixérem.
- Polévku dochuťte citronovou šťávou, chilli a solí. Pak ji naberte do talířů. Ozdobte lístky rozmarýnu a zbylou fetou a podávejte teplé. Dobrou chuť!