Vezměte zelí a nakrájejte ho tímto způsobem. Nedokážu si představit, co by z toho vyšlo.

Jak se podává zelí k večeři? Většinou z něj děláme plněné zelí nebo bigos. Teď je čas vyzkoušet recept, který zaručí dokonalý pokrm ze zelí. Upečeme je v troubě a s chutí je sníme.

Zelí v hlavní roli

Zelí je chutné a užitečné. Plněné zelí a bigos z něj připravený mají mnoho věrných příznivců . Nicméně i na oblíbeném pokrmu může časem vzniknout závislost. Proto stojí za to naučit se nyní recept na zelí v jiné verzi k večeři.

Stačí ho nakrájet na plátky, přidat maso a další zeleninu a pak ho upéct v troubě. Zelí s omáčkou a sýrem je bezkonkurenční .

Jak připravit zelný nákyp k večeři?

Ingredients for the casserole:

Potřebujeme: 1 zelí

3 brambory

1 cibule

2 zelené papriky

200 g mletého masa

2 lžíce oleje

1 polévková lžíce rajčatového protlaku

sůl

pepř

sladká paprika

Ingredience na omáčku:

Potřebné ingredience: 1 lžíce másla

2 lžíce oleje

2 lžíce mouky

2 stroužky česneku

3 šálky mléka

1 lžička soli

1 lžička pepře

100 g žlutého sýra

Zelí zbavte jádřince, nakrájejte ho na silné kostky a vložte do hrnce. Na kostičky nakrájejte také brambory a zelenou papriku. Totéž udělejte s cibulí. Mleté maso osmahněte na pánvi. Přidejte cibuli, brambory a papriku. Zeleninu vařte, dokud nezměkne.

Poté přidejte rajčatový protlak a koření. Přidejte polovinu nakrájeného zelí a promíchejte. Zalijte sklenicí vody a zelí poduste doměkka. Poté přidejte zbytek zelí a duste dalších 20 minut. Nezapomeňte ingredience promíchat.

Zelí je nejlepší k večeři

Nyní se pusťte do přípravy omáčky. Do hrnce dejte máslo a rostlinný olej a rozpusťte je. Poté přidejte mouku a promíchejte. Když se omáčka začne vařit, přidejte prolisovaný česnek. Přilijte mléko, zamíchejte a přiveďte k varu. Nakonec omáčku osolte a opepřete.

Vymažte žáruvzdornou formu olejem a nalijte do ní obsah pánve. Vrch kastrolu potřete omáčkou a posypte strouhaným sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C asi na 45 minut. Po uplynutí této doby podávejte zelný pokrm k večeři . Je vynikající, výrazný a krémový.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *