Nejde vám krájení cibule na jemné kostičky? Vůbec si s tím nelámejte hlavu. Naučte se neobvyklý, ale účinný recept tato činnost už vám nikdy nebude dělat potíže. Stačí vám k tomu dvě vidličky a ostrý nůž.
Krájení cibule není snadný úkol.
Dobrého a šikovného kuchaře poznáte nejen podle chuti jeho jídla, ale také podle způsobu přípravy. Jednou z hlavních činností v kuchyni je krájení, a i když se může zdát snadné, ve skutečnosti tomu tak není. Profesionální kuchař musí znát několik způsobů, jak efektivně krájet. Pokud si někdy budete chtít vyzkoušet jeho dovednosti, požádejte ho, aby nakrájel cibuli. Nerovnoměrně nakrájená bude znamením, že máte co do činění s amatérem.
Ukázalo se však, že existuje způsob, jak nakrájet cibuli na dokonalé kostičky, aniž byste byli profesionálními kuchaři. Jak je to možné?
Pokud máte nůž, budete potřebovat vidličku, nebo nejlépe dvě.
Způsob, jak nakrájet cibuli – kromě nože se používají dvě vidličky, které nakrájí cibuli na malé a rovnoměrné kostičky. Tato sada se může zdát překvapivá, ale stojí za to se s ní seznámit, protože se vám v kuchyni při přípravě lahodných pokrmů bude určitě hodit.
Krok 1: Polovinu cibule položte na prkénko. Vložte do ní dvě vidličky vedle sebe, kolmo na vlákna zeleniny.
Krok 2. Nožem udělejte několik zářezů mezi otvory.
Krok 3. Poté, držíce vidličky, nařízněte cibuli kolmo k řezům, které jste provedli před chvílí. Tímto způsobem byla cibule nakrájena rovnoměrně.