Růžičková kapusta je díky jednoduchému triku mimořádně chutná

Bez čerstvé zeleniny se neobejdete ani v zimě. Růžičková kapusta už je na vašem jídelníčku? Tato malá kapusta je velmi všestranná, pokud ji správně připravíte.

Když se venku ochladí, můžete si v klidu pochutnat na chutném jídle. Růžičková kapusta se k tomu obzvlášť hodí. Abyste nemuseli dlouho sedět v kuchyni, vysvětlíme vám, jak nejlépe připravit malé růžičky.

Růžičková kapusta: co je třeba vzít v úvahu při jejím nákupu

Když při nákupu stojíte před oddělením zeleniny, poznáte nejlepší růžičkovou kapustu podle toho, že je pevná, zelená a bez skvrn. Pak bude vaše růžičková kapusta obzvláště čerstvá.

Vaření růžičkové kapusty: jak na to

  1. Z růžičkové kapusty odstraňte stonek a vnější listy. Poté růžičky opláchněte.
  2. Nožem nařízněte vrchní část růžičkové kapusty křížem o půl centimetru. Tím zajistíte rovnoměrné uvaření zeleniny. To je podle Spolkového centra pro výživu.
  3. Zelenina bude nejchutnější, pokud ji budete vařit asi osm minut v malém množství osolené vody, rostlinného oleje nebo zeleninového vývaru.

Vaření růžičkové kapusty v troubě.

  1. Růžičky rozkrojte na polovinu a vyklopte je na trochu olivového oleje, osolte a opepřete.
  2. Poté je položte na plech a deset minut pečte v předehřáté troubě při 170 stupních.

Tipy pro skladování a zmrazování růžičkové kapusty

Pokud nemáte možnost použít růžičkovou kapustu okamžitě, je lepší ji uložit do polyethylenového sáčku nebo nádoby. I když je zabalíte do vlhké kuchyňské utěrky, zůstanou růžičky v přihrádce na zeleninu v chladničce čerstvé několik dní.

Pokud chcete zeleninu zmrazit, měli byste růžičkovou kapustu blanšírovat tři minuty ve vroucí vodě a poté ji propláchnout v ledové vodě.

Poté ji dobře osušte a předem zmrazte na tácku v mrazničce po dobu 30 minut. Teprve poté vychladlou kapustu přendejte do nádoby a řádně zmrazte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *