Čerstvá míchaná vajíčka po ránu jsou nejen chutná, ale také zasytí na dlouhou dobu. Nejlepší je však vyvarovat se drobných chyb.
Pro mnohé jsou míchaná vajíčka jen součástí snídaně. Každý dělá míchaná vajíčka trochu jinak – někdo je má rád velmi křupavá z obou stran, jiný dává přednost měkkému jádru.
Existují také dvě skupiny milovníků vajec: někteří dávají přednost použití másla, jiní raději používají olej. Na první pohled se zdá, že návod na smažení je zbytečný, ale většina lidí dělá chyby.
Poleva z míchaných vajec ne: sůl na žloutku? Spíš ne!
Co ke smaženému vejci rozhodně patří, je trocha soli. Záleží však na tom, kam míchaná vajíčka dochucujete – a právě tady většina lidí dělá chybu. Sůl by se nikdy a za žádných okolností neměla sypat na žloutek.
Důvodem je, že jinak vám na žloutku vzniknou nevzhledné skvrny. Žloutek je na sůl velmi citlivý – z tohoto důvodu byste měli posypat bílky pouze špetkou soli. Mimochodem, někteří lidé jednoduše solí rozpuštěné máslo před přidáním vajec na pánev.
Tajemství chutné snídaně: Jak připravit dokonalá míchaná vajíčka
Jak již bylo zmíněno, míchaná vejce se smaží na másle nebo rostlinném oleji. Místo toho můžete použít také smetanu na pečivo s obsahem tuku 35 až 38 procent, jak píše freundin.de.
Za tímto účelem dejte do hrnce trochu smetany, osolte ji a opepřete a poté přidejte vejce. Míchaná vajíčka pak budou obzvlášť křehká a budou mít obzvlášť příjemnou chuť. Nic vám nebrání v tom, abyste si pochutnali na dokonalých míchaných vejcích.
Míchaná vajíčka byste neměli smažit na nejvyšším stupni, jinak se připálí. Pánev by měla být zahřátá na středně vysokou teplotu. Jakmile okraj bílku dosáhne požadované barvy, mohou míchaná vejce sklouznout z pánve na talíř. Kromě soli a pepře můžete použít také čerstvé bylinky, které dodají míchaným vajíčkům zvláštní chuť.