Tento tradiční pokrm nejenže vnese do kuchyně úžasný závan bezpečí, ale také zapůsobí na všechny u svátečního stolu.
Existují jídla, která vyvolávají vzpomínky na dětství a navozují zvláštní pocit domova – babiččiny hovězí závitky k nim rozhodně patří. Není divu, že tento tradiční recept je naprostou sváteční klasikou. Křehké hovězí závitky plněné slaninou, cibulí a kyselými okurkami, dušené v bohaté, sametové omáčce, nejenže vnesou do kuchyně nádhernou vůni útulnosti, ale také zapůsobí na všechny u svátečního stolu.
Co dělá tento pokrm tak dokonalým ? Spojuje v sobě tradici s nádechem slavnostnosti, skvěle se vaří – je ideální, když je na návštěvě rodina a přátelé. Skvěle také ladí s klasickými přílohami, jako jsou bramborové knedlíky nebo červené zelí, které slavnostní hostinu doplní. Babiččiny hovězí závitky jsou opravdovým vrcholem, který potěší vaše hosty a zaručeně vám přinese pochvalu za vaše kulinářské umění. Zde je recept.
Ingredience na babiččiny máslové hovězí závitky
Tohle budete potřebovat na 4 porce.
- 4 hovězí závitky
- 180 g slaniny/slaniny
- 2 cibule
- 4 lžičky hořčice
- 2 nakládané okurky
- 100 mililitrů nakládací vody
- 1 svazek polévkových bylinek
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1,5 litru hovězího vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 polévková lžíce zahušťovadla omáček nebo škrobu
- 1 lžíce rozpuštěného másla na smažení
- Sůl a pepř podle chuti
Babiččiny závitky jsou opravdu jemné jako máslo.
Babiččiny máslové hovězí závitky – tady je návod na jejich přípravu.
Připravte si ingredience:
1. Polévková zelenina: Nejprve oloupejte polévkovou zeleninu (např. mrkev, celer, pórek). Poté je nahrubo nakrájejte.
2. Cibule: Cibuli nakrájejte na kostičky a na plátky, abyste ji mohli nakrájet. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3. Okurky: Okurky rozkrojte podélně na polovinu.
Naplňte a rozválejte závitky:
4. Hovězí závitky položte na pracovní plochu. Plátky masa potřete tence hořčicí.
5. Každý závitek potřete 2-3 plátky slaniny nebo slaninového tuku. Poté na něj naaranžujte nadrobno nakrájenou cibuli a vše osolte a opepřete.
6. Na jeden konec rohlíku položte polovinu okurky.
7. Rolky pevně srolujte. Strany mírně přehněte, aby zakryly náplň, a roládu zajistěte kuchyňským provázkem, špendlíky nebo párátky.