Štědrovečerní slanečci jsou již chutnou tradicí. Vyplatí se je připravit podle starého receptu pocházejícího z Pohraničí. Slanečci v těstíčku dopadnou skvěle. Na štědrovečerním stole nesmí chybět.
Sledě na Štědrý den v každé domácnosti
Sleď patří k tradičním vánočním pokrmům. Obvykle je připravujeme na másle nebo s lahodnou omáčkou či smetanou. Stojí však za to znát i zapomenutý recept z pohraničí. Díky němu si každý může uvařit výborné slanečky v těstíčku.
Ryba je křehká a má máslovou chuť. Navíc jsou křupavé, usmažené do zlatova a rozplývají se v ústech . Takto připravené ryby budou velmi chutné s čerstvým chlebem a křenem. Níže uvádíme recept na vynikajícího sledě v těstíčku na Štědrý den.
Jak připravit sledě v těstíčku?
Ingredience: Slanina, slaneček, slaneček, slaneček, slaneček, slaneček, slaneček, slaneček, slaneček:
Ingredience:
4 filety ze sledě
1 šálek mléka
150 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička másla
sůl
pepř
olej na smažení
Přípravu pokrmu začneme rozpuštěním másla, a když trochu vychladne, přidáme ho do mléka. Přísady smícháme s moukou, vejci, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme. Těsto by mělo mít konzistenci husté zakysané smetany.
Nyní se pustíme do ryby. Filety ze sledě rozkrojíme na polovinu. Na pánvi rozehřejeme olej a ryby namočíme do těstíčka. Smažíme, dokud nezískají zlatavou barvu. Položte na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste odstranili přebytečný tuk.
Vánoční sleď, chutný a křupavý
Sleď v těstíčku je velmi chutný a křehký. To je způsobeno přidáním mléka a másla do těsta. Ryba je křupavá a má krásně zlatavou barvu. Příprava tohoto vánočního pokrmu je velmi snadná . Nezabere ani mnoho času.
Pojďme si tedy na Štědrý den připravit sledě v těstíčku . Křupavá ryba bude nejlepší s křenem . Je tak dobrá, že rychle zmizí ze stolu . Uvařit sledě v těstě zvládne i člověk, který nemá s vařením žádné zkušenosti.