Sušené houby přirozeně dodávají pikantní chuť různým pokrmům. Někdy však obsahují hořkost, která chuť pokrmů kazí. Určitým způsobem namočené houby zabrání tomu, aby sušené houby měly nežádoucí chuť.
Tyto lesní poklady, které jsme nasbírali před několika měsíci, dodají vánočním pokrmům mimořádnou chuť. A navíc tu vůni, kterou si nelze splést s žádnou jinou.
Sušené houby je třeba před přidáním do různých pokrmů předem namočit. Někdy se stává, že v sušených houbách je cítit hořkost. To kazí celou chuť vařených pokrmů. Sušené houby bez hořkosti proto dodají pokrmům dokonalost. Jak připravit sušené houby bez pocitu hořkosti?
Sušené houby bez hořkosti
Namáčení sušených hub je nezbytnou součástí jejich přípravy . Zdá se to být jednoduché, ale někdy nás čeká nepříjemné nebo dokonce nemilé překvapení. Houby jsou tvrdé a hořké. Hořkost kazí celý efekt. Proto byste se měli snažit, aby ji houby neobsahovaly.
Za tímto účelem je nejprve opláchněte v teplé vodě. Poté přidejte bobkový list . Stačí 2, abyste se zbavili nežádoucí chuti . Toto koření má velký vliv na chuť sušených hub. Mnoho lidí je však používá v kombinaci s jinými produkty.
Způsoby přípravy sušených hub bez hořkosti .
Mnoho lidí při namáčení hub kromě bobkového listu přidává cibuli a oregano pepř. Tato koření eliminují hořkost a zvýrazňují přirozenou chuť hub. Navíc bobkový list, cibule a nové koření dodávají houbám i sladkost. Jak dlouho namáčet sušené houby?
Podberezovky a podběráky by se měly namáčet 2 hodiny. Houby určené k plnění by měly být měkké. Pro červený boršč však mohou být tvrdší . Proto se ani nemusí namáčet. Stačí je opláchnout a pokračovat ve vaření.