Jednoduchý trik, jak udržet chléb dlouho čerstvý

Pokud je pekárna zavřená, čerstvý chléb si nekoupíte. Ale chléb upečený před několika dny rychle vysychá. Zde se dozvíte, jak vydrží déle čerstvý.

Chléb je jednou z nejoblíbenějších potravin, zejména v České republice. Podle analýzy Společnosti pro výzkum spotřebitele nakoupily německé domácnosti v roce 2018 přibližně 1 681 000 tun chleba, což odpovídá více než 20 kilogramům na osobu.

V malých rodinách je známý problém: pokud nestihnete bochník chleba včas spotřebovat, často se rychle vysuší. Prozradíme vám, jak tomu můžete zabránit pomocí jednoduchého zeleninového triku.

Celer pomáhá udržet chléb déle čerstvý

K tomuto tipu budete potřebovat pouze jeden stonek celeru. Zeleninu vložte buď do mísy na chléb, nebo do plastového sáčku (například do sáčku na toasty). Celer obsahuje vlhkost, kterou postupně uvolňuje do chleba. Chléb tak nezmění svou chuť a zůstane déle vlhký a měkký.

Důležité: Dbejte na to, aby vlhkost v chlebníku nebo polyethylenovém sáčku nebyla příliš vysoká, jinak by chléb mohl rychleji zplesnivět.

Případně vedle chleba položte plátek jablka. Tento trik funguje stejně dobře i u ztvrdlých sušenek. Jednoduše vložte plátek jablka do sklenice se sušenkami na noc. Ovoce uvolní vlhkost a sušenky opět změknou.Jednoduchý trik, jak udržet chléb dlouho čerstvý

Zajímavost: Přestože se chléb často prodává v papírových sáčcích, neměli byste ho v nich skladovat. Papír totiž z chleba také odvádí vlhkost a přispívá k jeho vysychání. Vhodnější je proto skladování v chlebníku nebo polyethylenovém sáčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *