Svačina: porce avokádového krému a krevety.

Servírování předkrmů v panákových sklenicích vždy doplňuje jejich prezentaci, protože jim dodává velmi elegantní a sofistikovaný vzhled.

Ingredience (pro 4 osoby)

  • 2 avokáda
  • 8 krevet
  • 1 pórek
  • 1 brambora
  • ½ citronu
  • 100 ml tekuté smetany
  • EVOO
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 snítka petrželky
  • Mletý růžový pepř
  • Sůl

Způsob přípravy

  • Krok 1: Krevety oloupejte a vložte hlavy a krunýře do pánve potřené olejem. Smažte je 4 minuty a poté je zalijte 3 šálky vody.
  • Krok 2. Současně omyjte pórek a do předchozího hrnce přidejte jeho nazelenalou část a snítku petrželky.
  • Krok 3. Vařte 15 minut a vzniklý vývar sceďte.
  • Krok 4. Poté oloupejte brambory a oloupejte zbytek pórku.
  • Krok 5. Nakrájejte brambory a pórek na kousky a přidejte je do hrnce. Zalijte je vývarem, přikryjte a vařte 20 minut.
  • Krok 6 Avokádo oloupejte a vyjměte pecku.
  • Krok 7. Do pánve nalijte trochu EVOO, dejte ji na oheň, a když se rozpálí, osmažte krevety po půl minutě z každé strany. Nechte 4 a zbytek dejte do sklenice mixéru.
  • Krok 8. Do sklenice mixéru přidejte také zeleninu s vývarem, avokádo, tekutou smetanu, trochu citronové šťávy a sůl. Vše rozmělněte a poté přejeďte přes čínský mlýnek, abyste získali jemnější strukturu.
  • Krok 9. Skleničky na panáky naplňte avokádovým krémem a posypte pepřem.
  • Krok 10. Nakonec sestavte krevetové kebaby, posypte je sezamovými semínky a podávejte s chotí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *