Servírování předkrmů v panákových sklenicích vždy doplňuje jejich prezentaci, protože jim dodává velmi elegantní a sofistikovaný vzhled.
Ingredience (pro 4 osoby)
- 2 avokáda
- 8 krevet
- 1 pórek
- 1 brambora
- ½ citronu
- 100 ml tekuté smetany
- EVOO
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 snítka petrželky
- Mletý růžový pepř
- Sůl
Způsob přípravy
- Krok 1: Krevety oloupejte a vložte hlavy a krunýře do pánve potřené olejem. Smažte je 4 minuty a poté je zalijte 3 šálky vody.
- Krok 2. Současně omyjte pórek a do předchozího hrnce přidejte jeho nazelenalou část a snítku petrželky.
- Krok 3. Vařte 15 minut a vzniklý vývar sceďte.
- Krok 4. Poté oloupejte brambory a oloupejte zbytek pórku.
- Krok 5. Nakrájejte brambory a pórek na kousky a přidejte je do hrnce. Zalijte je vývarem, přikryjte a vařte 20 minut.
- Krok 6 Avokádo oloupejte a vyjměte pecku.
- Krok 7. Do pánve nalijte trochu EVOO, dejte ji na oheň, a když se rozpálí, osmažte krevety po půl minutě z každé strany. Nechte 4 a zbytek dejte do sklenice mixéru.
- Krok 8. Do sklenice mixéru přidejte také zeleninu s vývarem, avokádo, tekutou smetanu, trochu citronové šťávy a sůl. Vše rozmělněte a poté přejeďte přes čínský mlýnek, abyste získali jemnější strukturu.
- Krok 9. Skleničky na panáky naplňte avokádovým krémem a posypte pepřem.
- Krok 10. Nakonec sestavte krevetové kebaby, posypte je sezamovými semínky a podávejte s chotí.