Krůtí prsa se slaninou a jednoduchou marinádou jsou ještě chutnější, určitě se stanou jedním z favoritů svátečního menu!
Lahodný, dobře propečený krocan je dnes oblíbeným vánočním pokrmem nejen v Americe, ale i u nás. Může být pečený vcelku, ozdobený pomerančovou glazurou, medem a hořčicí, plněný kaštany nebo dokonce sušenými švestkami. Vyzkoušejte krůtí prsa se speciálním kořením, zabalená ve slanině, která potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky.
Navíc s tímto způsobem není téměř žádná práce, jen pečení je trochu zdlouhavé. Díky marinádě a slanině se maso v troubě nevysuší, zůstane křehké a měkké. Můžete ho podávat s tatarskou omáčkou, hodí se k němu jakákoli klasická příloha.
Krůtí maso pečené ve slanině
Ingredience
- 1,5 kg krůtích prsních řízků
- 20 kg slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 jablko na pánvi
- sůl
- pepř
- Doba přípravy: 2 hodiny a 30 minut.
Příprava: Jablko nakrájejte na kousky a nechte okapat:
Krůtí prsa omyjte a osušte papírovou utěrkou.
V misce smíchejte olivový olej, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti. Krůtí prsa jím potřete ze všech stran a poté je obalte plátky slaniny.
Maso vložte do olejem vymazané formy, přidejte jablko a podlijte trochou vody. Pečte při 180 stupních asi dvě až dvě a půl hodiny. Mezitím ho několikrát potřete vlastní šťávou. Je dobré, když do ní snadno zajede ostrý nůž.
Před krájením nechte krůtí prsa alespoň 10 minut stát.