Pečená krůtí prsa jsou zabalená do slaniny, aby se v troubě nevysušila.

Krůtí prsa se slaninou a jednoduchou marinádou jsou ještě chutnější, určitě se stanou jedním z favoritů svátečního menu!

Lahodný, dobře propečený krocan je dnes oblíbeným vánočním pokrmem nejen v Americe, ale i u nás. Může být pečený vcelku, ozdobený pomerančovou glazurou, medem a hořčicí, plněný kaštany nebo dokonce sušenými švestkami. Vyzkoušejte krůtí prsa se speciálním kořením, zabalená ve slanině, která potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky.

Navíc s tímto způsobem není téměř žádná práce, jen pečení je trochu zdlouhavé. Díky marinádě a slanině se maso v troubě nevysuší, zůstane křehké a měkké. Můžete ho podávat s tatarskou omáčkou, hodí se k němu jakákoli klasická příloha.

Krůtí maso pečené ve slanině

Ingredience

  • 1,5 kg krůtích prsních řízků
  • 20 kg slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 jablko na pánvi
  • sůl
  • pepř
  • Doba přípravy: 2 hodiny a 30 minut.

Příprava: Jablko nakrájejte na kousky a nechte okapat:

Krůtí prsa omyjte a osušte papírovou utěrkou.

V misce smíchejte olivový olej, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti. Krůtí prsa jím potřete ze všech stran a poté je obalte plátky slaniny.

Maso vložte do olejem vymazané formy, přidejte jablko a podlijte trochou vody. Pečte při 180 stupních asi dvě až dvě a půl hodiny. Mezitím ho několikrát potřete vlastní šťávou. Je dobré, když do ní snadno zajede ostrý nůž.

Před krájením nechte krůtí prsa alespoň 10 minut stát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *