Vejce smíchám s tvarohem. Za patnáct minut mám z pánve plný vozík sladkých tvarohových koláčů.

Hledáte rychlý a výživný nápad na snídani, který potěší vás i vaši domácnost? Tvarohové koláče do pánve jsou ideálním řešením! Tyto malé zlatohnědé palačinky jsou nejen chutné, ale také velmi snadné na přípravu. Potřebujete jen několik základních ingrediencí, abyste si mohli vychutnat lahodnou snídani.

Každodenní snídaně nemusí být jednotvárné. Pokud vás nudí míchaná vajíčka, omelety nebo sendviče, máme pro vás jednoduchý recept, který dodá vašemu talíři závan svěžesti. Smažené tvarohové koláče jsou dokonalým řešením, které v sobě spojuje rychlost přípravy, jedinečnou chuť a výživovou hodnotu. Lze je připravit za pouhých 15 minut a použít k tomu jen několik málo ingrediencí, které už pravděpodobně máte v kuchyni. Stačí smíchat tvaroh, vejce a trochu mouky a rychle získáte nadýchané cheesecaky, které si zamilují děti i dospělí.

Jak připravit dokonalé tvarohové koláčky smažené na pánvi Ingredience: Sušené sýrové koláčky s moukou, které se smaží na pánvi:

Smažené tvarohové koláčky – jedinečná nabídka pro ty, kteří ocení rychlé a chutné snídaně. Jejich tajemství spočívá v jednoduchosti a univerzálnosti. Lze je podávat na sladko i na slano. Hlavní ingrediencí je tvaroh – bohatý zdroj bílkovin, vápníku a dalších cenných živin. Díky tomu mají tvarohové koláče nejen báječnou chuť, ale také dodají energii na celý den.

K přípravě tvarohových koláčů na pánvi budete potřebovat:

  • 250 g polotučného tvarohu (nejlépe kusového),
  • 3 lžíce pšeničné mouky,
  • 1 velké vejce,
  • 1 balíček vanilkového cukru (nebo vanilkový extrakt).

Příprava krok za krokem:

  1. Tvaroh a vejce vyndejte z lednice předem, aby měly pokojovou teplotu. Tvaroh rozmačkáme vidličkou v míse, přidáme vejce, vanilkový cukr a 2 lžíce mouky. Důkladně promícháme, až je směs homogenní.
  2. Zbytek mouky nasypeme na prkénko. Položte na ni připravené těsto a jemně prohněťte. Z těsta odtrhávejte malé kousky, tvarujte z nich kuličky a v rukou je zploštěte na malé placky.
  3. Na pánvi rozehřejte malé množství rostlinného oleje nebo másla. Smažte tvarohové placky z obou stran dozlatova a dávejte pozor, aby se nepřipálily. Smažení trvá asi 2-3 minuty z každé strany.
  4. Hotové cheesecaky můžete posypat moučkovým cukrem a podávat s oblíbeným džemem, čerstvým ovocem, smetanou nebo přírodním jogurtem. Jejich chuť můžete také obohatit přidáním medu nebo javorového sirupu.

Smažené cheesecaky jsou ideálním nápadem na rychlou a výživnou snídani, kterou lze připravit i v nejrušnější ráno. Experimentujte s různými přídavky a najděte si svůj oblíbený způsob podávání těchto lahodných palačinek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *