Obyčejné zelí bez sádla a jablek není příliš chutné. Konzervovanému zelí můžete dodat zvláštní chuť pomocí několika jednoduchých kroků.
Červené zelí je jednou z nejoblíbenějších příloh na vánočním menu. Aby si mnozí lidé ušetřili nervy a čas, jednoduše otevřou konzervu červeného zelí a ohřejí ji. Chuť však často ustupuje do pozadí. Obyčejné zelí bez sádla a jablek není příliš chutné. Výraznou chuť můžete zelí z konzervy dodat pomocí několika jednoduchých kroků. Protože zatímco soli je často k dispozici dostatek, pikantního koření je často nedostatek. A pravděpodobně je máte doma. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na zušlechtění červeného zelí ze sklenice .
Pomocí těchto ingrediencí můžete vylepšit červené zelí z konzervy:
Potřebujete na 4 porce.
- 1 šálek červeného zelí
- 2 plátky slaniny
- 125 mililitrů červeného vína (můžete použít i hroznovou šťávu).
- 1. Polévkovou lžíci cukru
- 1 cibule
- 1 jablko (např. Boscop)
- 3 hřebíčky
- 1 kapka balzamikového octa
Takhle se loupe červené zelí ze sklenice:
1. Nejprve nakrájíme slaninu na tenké proužky a necháme ji na pánvi. Nyní vše ochutíme červeným vínem nebo hroznovou šťávou.
2. Nyní přidejte cukr a nechte ho mírně zkaramelizovat.
3. Oloupeme cibuli a jablko, nastrouháme je nebo nakrájíme na malé kousky. Nyní je přidejte do směsi červeného vína spolu s červeným zelím, hřebíčkem a trochou balzamikového octa. Nechte vše dobře povařit.