Zde se dozvíte, jak snadno a rychle proměníte konzervované červené zelí v dokonalou přílohu.

Obyčejné zelí bez sádla a jablek není příliš chutné. Konzervovanému zelí můžete dodat zvláštní chuť pomocí několika jednoduchých kroků.

Červené zelí je jednou z nejoblíbenějších příloh na vánočním menu. Aby si mnozí lidé ušetřili nervy a čas, jednoduše otevřou konzervu červeného zelí a ohřejí ji. Chuť však často ustupuje do pozadí. Obyčejné zelí bez sádla a jablek není příliš chutné. Výraznou chuť můžete zelí z konzervy dodat pomocí několika jednoduchých kroků. Protože zatímco soli je často k dispozici dostatek, pikantního koření je často nedostatek. A pravděpodobně je máte doma. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na zušlechtění červeného zelí ze sklenice .

Pomocí těchto ingrediencí můžete vylepšit červené zelí z konzervy:

Potřebujete na 4 porce.

  • 1 šálek červeného zelí
  • 2 plátky slaniny
  • 125 mililitrů červeného vína (můžete použít i hroznovou šťávu).
  • 1. Polévkovou lžíci cukru
  • 1 cibule
  • 1 jablko (např. Boscop)
  • 3 hřebíčky
  • 1 kapka balzamikového octa

Takhle se loupe červené zelí ze sklenice:

1. Nejprve nakrájíme slaninu na tenké proužky a necháme ji na pánvi. Nyní vše ochutíme červeným vínem nebo hroznovou šťávou.

2. Nyní přidejte cukr a nechte ho mírně zkaramelizovat.

3. Oloupeme cibuli a jablko, nastrouháme je nebo nakrájíme na malé kousky. Nyní je přidejte do směsi červeného vína spolu s červeným zelím, hřebíčkem a trochou balzamikového octa. Nechte vše dobře povařit.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *