Udělejte to před uložením masa do chladničky. Maso nebude klouzat

Správné skladování šunky v chladničce je nesmírně důležité, pokud chceme zajistit naši bezpečnost. Bohužel se často stává, že se maso rychle kazí. To vše proto, že mnoho lidí dělá tuto chybu. Přečtěte si, co dělat, aby maso vydrželo čerstvé co nejdéle.

Co dělat, abychom maso koupené v obchodě udrželi dlouho čerstvé a po uložení v lednici se neokoukalo? Vždyť tento problém můžeme vyřešit velmi snadno. Hlavním viníkem je nevhodné balení masa, které pouze zvyšuje jeho vlhkost. Přečtěte si, jak šunku pečlivě skladovat, aby se příliš rychle nekazila.

Jak udržet maso v chladničce v chladu? Podívejte se, jak dlouho lze v lednici skladovat uzeniny

Když si v obchodě kupujeme uzeniny, jsou nejčastěji zabalené v průhledné fólii nebo v papíru potaženém plastem. Takto zabalené potraviny bohužel po vložení do chladničky rychle kloužou. V horším případě se můžeme dokonce otrávit jídlem. Měli byste je přebalit hned po návratu z obchodu, abyste fólii neukládali do chladicího boxu. Nejlepší je, když má maso přístup vzduchu, ale také musíme dávat pozor, aby se příliš rychle nevysušilo. Na pomoc přichází pergamenový papír nebo specializovaný papír na maso.

Díky své vrstvě odolné proti mastnotě a vodě je ideální pro naše domácí prostředí a umožňuje nám udržet potraviny čerstvé mnohem déle. Je také užitečné vědět, že zabalené maso by mělo být umístěno v chladničce, kde je teplota maximálně pět stupňů Celsia. Nezapomeňte však, že každá šunka nebo klobása by měla být zkonzumována maximálně do čtyř dnů. Pokud chceme svůj nákup skladovat velmi dlouho, existují i jiná řešení.

Jak prodloužit čerstvost uzenin? Jak skladovat studené maso v chladničce

Je dobré mít speciální zařízení pro vakuové balení potravin. Někdy můžeme o takovou službu požádat i v řeznictví. Díky tomu nám zakoupené maso vydrží v lednici velmi dlouho. To je dobrá volba před Vánocemi nebo plánovanými rodinnými oslavami. S tradičními uzenými šunkami a syrovými klobásami je to o něco jednodušší.

Tyto výrobky je nejlepší skladovat ve skleněných nádobách. Nepohlcují pachy a snadno se udržují v čistotě. Pokud chceme zvolit plastové obaly, měly by být vyrobeny ze speciálně certifikovaných materiálů vhodných pro styk s potravinami. Můžeme použít v poslední době módní silikonové dózy, které rovněž neovlivňují chuť v nich uloženého masa. Jsou také odolné vůči nižším teplotám a lze je s úspěchem skladovat v mrazničce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *