Přidejte ho do vánočního boršče. Hosté budou na talíři vylizovat do poslední kapky.

Dokonalý vánoční boršč by měl mít výraznou chuť a vůni, sytě červenou barvu a správnou konzistenci. Ne vždy je však jasné, jak tohoto efektu dosáhnout, ale tetička má osvědčenou metodu. Zde jsou triky, díky kterým bude domácí boršč chutnější než z drahé restaurace.

Červený boršč s knedlíkem, kroketami nebo paštikou nesmí chybět na vánočním stole. Oblíbená vánoční polévka se může hostům podávat s různými přílohami (knedlíčky, kroketami, ale i těstovinami nebo bramborami), podle toho, co si pozvaná rodina oblíbí.

Nezapomeňte ji však připravit tak, aby měla výraznou chuť a vůni a také sytě červenou barvu odstínu ušlechtilého rubínu. Použijte níže uvedené tipy a váš boršč bude jistě neuvěřitelně chutný.

Čím můžete v boršči nahradit zákvas z červené řepy? Existují dvě skvělé alternativy

Přemýšlíte, co podávat k boršči místo předkrmu z červené řepy? Pokud se vám stane nehoda a zapomenete ho připravit, nepropadejte panice. Jedná se o důležitou ingredienci, ale lze ji nahradit šťávou z kysaného zelí nebo nakládaných okurek. Oba produkty dodají polévce bohatou kyselou chuť.

Jak uchovávat kyselý boršč? Přidejte trochu tohoto produktu

Příliš kyselý červený boršč můžete zachránit. Je to jednodušší, než se zdá. K neutralizaci jeho chuti stačí přidat do polévky trochu cukru. Jedna čajová lžička na sklenici by měla stačit.

Jak uvařit boršč, aby měl sytou barvu a chuť? Vhoďte dovnitř toto ovoce

Někdy se stane, že místo krásné červené barvy boršč při vaření získá vybledlý růžový nebo nahnědlý odstín. Abyste tomu zabránili, přidejte na konci vaření do hrnce jednu nakrájenou červenou řepu postříkanou citronovou šťávou.

Krásný, výrazný odstín by měl boršč získat i tehdy, když po sejmutí polévky z plotny přidáte do polévky … plátek jablka se slupkou. I to je způsob, jak rychle zlepšit jeho konzistenci.

Nezapomeňte však ovoce před opětovným ohřevem odstranit, abyste nezkazili jeho chuť. Pokud však chcete polévku zahustit, přidejte do hrnce dvě vařené brambory a vše rozmixujte mixérem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *