Kaše v troubě: ideální pro příjemná rána

Čím je kaše v troubě tak výjimečná? Zlatavá kůrka, teplé jádro a recept, který na stole vytvoří útulno.

Milujeme všechny varianty kaší k snídani. Nejenže je kaše neuvěřitelně chutná, ale dodá vám i potřebnou ranní dávku energie. Různé přídavky zajišťují rozmanitost. Nebo můžete rovnou vyzkoušet náš recept na kaši v troubě. Je krémová, křupavá a velmi snadno se připravuje. Dobrý start do nového dne!

Kaše v troubě: recept na kaši s nádechem

Oblíbená ovesná kaše pochází ze Skotska, kde je stále tradičním snídaňovým pokrmem. Hlavní ingrediencí jsou ovesné vločky. Oves miluje chladné a vlhké podnebí, kterým je Velká Británie proslulá. Není divu, že se ovesná kaše rychle prosadila jako oblíbené snídaňové jídlo.

Ovesná kaše je nyní velmi oblíbená jako snídaně také v České republice. U nás se ovesná kaše jedla vždycky, ale byla to spíš existence než jídlo pro rozbouřený žaludek.

S kaší v troubě posouváme kaši na další úroveň. Je ideální pro hektická rána, kdy nemáte čas na velkou snídani, ale přesto nechcete nic vynechat. Jednoduše smícháte všechny ingredience v kastrolu, přidáte ovoce podle potřeby a vložíte do předehřáté trouby.

Základem kaše do trouby je banán a ovesné vločky. Přidejte mléko nebo rostlinnou alternativu, například ovesné nebo mandlové mléko. Podle chuti můžete přidat skořici, vanilku nebo muškátový oříšek. Pokrm doplníte ovocem nebo ořechy.

Na rozdíl od klasické kaše vařené v hrnci se na kaši v troubě vytvoří úžasná zlatohnědá krusta, která promění každou porci v malé potěšení. Při vaření v troubě se chuť koření a ovoce obzvlášť zintenzivní. Výsledkem je voňavý, teplý pokrm, který ihned po upečení vyvolává očekávání.

Kaše v troubě

Ingredience

Na kaši:

  • Na přípravu: 1 banán
  • 4 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 100 ml nápoje z ovesných vloček
  • 1/2 dužiny vanilkového lusku
  • 1 lžička medu podle chuti
  • 1 lžička kypřícího prostředku
  • 1 špetka skořice

Kromě toho:

  • 1 hrst celých mandlí
  • 1 hruška nebo jiné ovoce podle potřeby

příprava

  • Předehřejte troubu na 190 °C (horní/spodní ohřev).
  • Oloupejte banán a rozmačkejte ho vidličkou na jemno.
  • Smíchejte je s ostatními přísadami a nechte vše 5 minut rozležet.
  • Kaši nalijte do formy na pečení.
  • Mandle nasekejte nahrubo a posypte jimi kaši.
  • Nakonec ji pečte 20 minut.
  • Podávejte ji obyčejnou nebo s čerstvým ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *