Ve vánoční pekárně: teď můžeme v mžiku vykouzlit ty lahodné marcipánové obláčky.

Pro mnohé už je pravděpodobně sezóna pečení v plném proudu. Tvoří se vanilkové půlměsíčky, vykrajuje se a krásně zdobí cukroví a andělská očka se plní babiččiným džemem. Obvykle existuje repertoár receptů, které se předávají po léta a které se každý rok v prosinci obnovují. Je to pochopitelné, protože se vždycky těšíte na známou klasiku, která je už léta vynikající. Proto si tento výtvor neklade za cíl sesadit z trůnu máslové sušenky, ale spíše jen rozšířit sbírku sušenek . Pak je výběr ještě větší a každý si najde své oblíbené pečivo!

Proto byste měli tyto marcipánové obláčky vyzkoušet právě teď.

Tento výtvor samozřejmě zaujme především svou nebeskou chutí – skutečnými obláčky. Ale co nás opravdu nadchlo, je jednoduchost receptu, takže ho můžeme snadno dokončit těsně před Štědrým dnem. Vyrábí se bez mouky a jen z několika málo ingrediencí, takže není třeba potom čistit formičky na cukroví. Navíc: pokud vám zbyly bílky z jiného těsta, můžete je snadno použít i zde! Takže si připravte plechy na pečení a pusťte se do toho!

Tady je, co k tomu budeme potřebovat:

  • 300 g marcipánových surovin
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 špetku soli
  • 2 bílky
  • 100 g mandlí nakrájených na plátky
  • Trocha moučkového cukru na posypání
  • Volitelně: do těsta přidejte pomerančovou kůru nebo vanilkové aroma.

A je to tak rychlé a snadné:

  1. Nejprve nastrouhejte syrovou marcipánovou směs nahrubo do mísy pomocí struhadla. Přidejte také moučkový cukr, sůl a bílek a vše rozmixujte ručním mixérem dohladka. Nyní do mísy přidejte druhý bílek a vše ještě jednou dobře promíchejte.
  2. Ze směsi vytvarujte asi 30 kuliček. Kousky mandlí dejte do malé misky. Lehce si navlhčete ruce a přitlačte kuličky marcipánu na mandle tak, aby byly zakryté.
  3. Plech vyložte pečicím papírem a položte marcipánové kuličky vedle sebe, přičemž mezi nimi nechte malý prostor. Pravděpodobně budete potřebovat dva bloky. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů (nahoře/dole) po dobu 15 minut.
  4. Nechte vychladnout a ozdobte moučkovým cukrem.

Vychutnejte si lehké a vzdušné marcipánové obláčky s křupavými kousky mandlí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *