Pořádáte letos Silvestra? Pokud ano, budete muset připravit slavnostní menu. Kromě nakládané zeleniny a salátů budete na Silvestra potřebovat teplý předkrm. Náš recept je ideální pro podávání na domácím večírku. Pokrm je vydatný, připravuje se z jednoduchých surovin a nevyžaduje velké kulinářské dovednosti. Vaši blízcí si ho jistě zamilují.
Už plánujete silvestrovské menu? Nezapomeňte do něj na Silvestra zařadit teplý předkrm. Základem tohoto pokrmu je opečený chléb. Jedná se o poměrně kontroverzní výrobek, protože mnohem zdravější je jíst celozrnný chléb na kvásku. Pro přípravu tohoto pokrmu však bude ideální. Mezi dvěma plátky se nachází žvýkavý sýr a šťavnaté a aromatické mleté maso. Tento pokrm bude na večírku skutečným hitem.
Recept na teplý předkrm na Silvestra.
K přípravě teplého předkrmu na Nový rok, budete potřebovat::
- Potřebujete: 1 balíček toastového chleba,
- 200 g žlutého sýra nakrájeného na kostičky,
- 8 vajec,
- 50 g sušených rajčat.
Nádivka:
- Potřebujeme: 400 g mletého hovězího masa,
- 1 šalotka,
- 1 lžička červené papriky,
- ¼ lžičky soli,
- ¼ lžičky černého pepře,
- ¼ lžičky chilli papričky.
Kromě toho:
- olej na smažení,
- Připravte si mleté maso.
Jak připravit teplý předkrm na Silvestra?
Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte mleté maso a nadrobno nakrájenou šalotku. Podle chuti okořeňte a osmažte dozlatova. Během smažení maso rozmělněte stěrkou a slijte přebytečný vyškvařený tuk. Směs by měla být zcela suchá.
Připravte toasty. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a sýr na poměrně silné plátky. Vyjměte plátky toastů a rozdělte je na porce po dvou. Z každého plátku vykrojte vnitřní stranu a ponechte rámeček kůry o tloušťce asi 0,5 cm. Položte je na plech vyložený alobalem.
Na každý celý plátek rovnoměrně rozložte několik plátků rajčete. Na ně položte 2 plátky sýra tak, aby nepřesahovaly okraj chleba. Přiklopte plátkem s vykrojeným středem.
Do vzniklého otvoru vložte mleté maso. Navrch položte vejce. Totéž opakujte u všech zbývajících párů toastů. Vše vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15-20 minut, dokud vejce neztuhne. Tuto teplou silvestrovskou svačinu podávejte ihned po upečení, dokud je ještě křupavá.