Teplý předkrm, ideální na Silvestra. Zmizí ze stolu ještě před půlnocí.

Pořádáte letos Silvestra? Pokud ano, budete muset připravit slavnostní menu. Kromě nakládané zeleniny a salátů budete na Silvestra potřebovat teplý předkrm. Náš recept je ideální pro podávání na domácím večírku. Pokrm je vydatný, připravuje se z jednoduchých surovin a nevyžaduje velké kulinářské dovednosti. Vaši blízcí si ho jistě zamilují.

Už plánujete silvestrovské menu? Nezapomeňte do něj na Silvestra zařadit teplý předkrm. Základem tohoto pokrmu je opečený chléb. Jedná se o poměrně kontroverzní výrobek, protože mnohem zdravější je jíst celozrnný chléb na kvásku. Pro přípravu tohoto pokrmu však bude ideální. Mezi dvěma plátky se nachází žvýkavý sýr a šťavnaté a aromatické mleté maso. Tento pokrm bude na večírku skutečným hitem.

Recept na teplý předkrm na Silvestra.

K přípravě teplého předkrmu na Nový rok, budete potřebovat::

  • Potřebujete: 1 balíček toastového chleba,
  • 200 g žlutého sýra nakrájeného na kostičky,
  • 8 vajec,
  • 50 g sušených rajčat.

Nádivka: 

  • Potřebujeme: 400 g mletého hovězího masa,
  • 1 šalotka,
  • 1 lžička červené papriky,
  • ¼ lžičky soli,
  • ¼ lžičky černého pepře,
  • ¼ lžičky chilli papričky.

Kromě toho:

  • olej na smažení,
  • Připravte si mleté maso.

Jak připravit teplý předkrm na Silvestra?

Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte mleté maso a nadrobno nakrájenou šalotku. Podle chuti okořeňte a osmažte dozlatova. Během smažení maso rozmělněte stěrkou a slijte přebytečný vyškvařený tuk. Směs by měla být zcela suchá.

Připravte toasty. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a sýr na poměrně silné plátky. Vyjměte plátky toastů a rozdělte je na porce po dvou. Z každého plátku vykrojte vnitřní stranu a ponechte rámeček kůry o tloušťce asi 0,5 cm. Položte je na plech vyložený alobalem.

Na každý celý plátek rovnoměrně rozložte několik plátků rajčete. Na ně položte 2 plátky sýra tak, aby nepřesahovaly okraj chleba. Přiklopte plátkem s vykrojeným středem.

Do vzniklého otvoru vložte mleté maso. Navrch položte vejce. Totéž opakujte u všech zbývajících párů toastů. Vše vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15-20 minut, dokud vejce neztuhne. Tuto teplou silvestrovskou svačinu podávejte ihned po upečení, dokud je ještě křupavá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *