Štědrovečerní knedlíky nejsou jen se zelím a houbami. Seznamte se s receptem, který změní chuť této přílohy k červenému boršči. Ingredience na náplň se zdá být překvapivá, ale jakmile knedlíky s touto přísadou vyzkoušíte, budete je dělat každý rok.
K boršči by měly být knedlíky
Štědrý den není jen časem setkávání s blízkými a vzájemného obdarovávání. Je to také příležitost vyzkoušet mnoho vynikajících pokrmů . I když je vánoční menu každý rok stejné, všichni čekají na dvanáct měsíců, aby konečně ochutnali tradiční pokrmy.
Jedním z nich jsou knedlíky, které obsahují náplň z kysaného zelí a hub. Níže uvedený recept však dokazuje, že tyto ingredience lze snadno nahradit jiným produktem, který se na Štědrý den objevuje v různých verzích. Díky němu získá celý pokrm zcela jinou chuť.
Zcela jiná nádivka do uší na Štědrý den.
Klasika sice nikdy nevyjde z módy, ale někdy stojí za to obohatit ji o osvěžující změnu. To platí i pro nádivku do uší. Zelí a houby je třeba nahradit sleďi. Nádivka s použitím ryb bude hitem a potěší celou rodinu. Než začnete na Štědrý den vařit knedlíky se slanečkem, podívejte se, co budete potřebovat. Ingredience na náplň a těsto najdete v seznamu níže.
Ingredience:
Přílohy: 500 g filetů ze sledě
1 prošlý rohlík
1 šálek mléka
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
30 g másla
300 g pšeničné mouky
250 ml teplé vody
Recept na knedlíky se slanečkem
Přípravu knedlíků začněte přípravou náplně. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a cibuli na něm osmahněte. Zatuchlé rohlíky namočte do mléka. Sledě slijte z nálevu a společně s rohlíkem je nasekejte v kuchyňském robotu. Vložte je společně s cibulí do mísy.
Přísady ochuťte pepřem a solí a promíchejte, až je náplň homogenní. Do mísy prosejte mouku, přidejte vodu a rozpuštěné máslo. Ingredience smíchejte a poté uhněťte hladké těsto. Nechte je přikryté půl hodiny odpočívat.
Těsto rozválejte na pomoučeném vále a kulatou skleničkou vykrajujte kolečka. Do středu každého z nich dejte náplň a pak je slepte k sobě, aby vznikly uši. Jakmile vyplavou, vařte je v osolené vroucí vodě asi 2-3 minuty.