Rozdrobte do horké vody a promíchejte. Nápoj snižuje hladinu cukru, pečuje o střeva a zlepšuje náladu.

Droždí je nejčastěji spojováno se slaným, sladkým a pikantním pečivem. Přitom je můžete v kuchyni využít i úplně jinak. Nápoj z horké vody a kvasnic má mnoho zdraví prospěšných účinků. Zjistěte, jak kvasnice pít a na co tato směs vlastně pomáhá.

Kvasinky mají mnoho druhů a v přírodě se hojně vyskytují. Jsou to mikroskopické jednobuněčné organismy patřící do skupiny hub. Vgastronomii se nejčastěji používají kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Jsou zodpovědné za krásné kynutí těsta. Mají schopnost kvasit – přeměňují cukry na alkohol a oxid uhličitý. Vzhledem k jejich mnoha zdravotním přínosům se používají také jako doplněk stravy.

S čím pomáhá pití kvasnic?

Droždí lze přidat do těsta nebo rozdrobit a nasypat do horké vody a poté vypít. Jaké jsou výhody pití takové směsi? Kvasnice obsahují mnoho živin, které jsou nezbytné pro správné fungování organismu.

Jsou zdrojem bílkovin, které jsou nezbytné pro obnovu tkání. To může být cenné zejména ve stravě vegetariánů a veganů. Výrobek obsahuje také vitaminy skupiny B, včetně: kyseliny listové. Zlepšují nervový systém, zlepšují pohodu, zdravější vzhled a zlepšují metabolismus. Nesmíme zapomenout ani na vlákninu, která zajišťuje zdraví trávicího systému. Reguluje trávení, podporuje střevní mikroflóru a stimuluje střevní peristaltiku. K výživové hodnotě kvasnic patří také minerální látky, tj. železo, hořčík, selen, zinek a měď. Posilují kosti a zlepšují reakce imunitního systému.

Od čeho pomáhá pití kvasnic? Směs dodá tělu všechny výše uvedené složky, což vede k jeho lepšímu fungování. Pravidelná konzumace kvasnic bude mít nejlepší vliv na vaše střeva. Nejenže vyrovná váš střevní mikrobiom, ale také upraví vaše trávení. Tím, že zajistí správné fungování střev, ovlivní také imunitní systém a zvýší energii a vitalitu. Vitamíny skupiny B zlepší stav pokožky, vlasů a nehtů, dokonce vyčistí akné . Vláknina ve střevech urychlí spalování tuků a zpomalí vstřebávání glukózy. Proto také sníží hladinu cukru v krvi.

Jak si připravit kvasnicový nápoj?

Chcete vyzkoušet léčbu kvasnicovým nápojem? Proto potřebujete vědět, kdy můžete očekávat první výsledky. Některé přínosy se projeví rychle, dokonce již po několika dnech. Budete mít více energie a zlepší se vám trávení. Na posílení vlasů nebo zmírnění poškození pokožky si však budete muset počkat až měsíc nebo dokonce o něco déle.

Než začnete kvasnicový nápoj používat, musíte si ověřit, zda to vůbec zvládnete. Ne každý by ho měl používat. Lidé, kteří jsou na kvasinky alergičtí nebo přecitlivělí, budou mít nepříjemné alergické příznaky, jako jsou vyrážky, otoky, bolesti žaludku a dokonce i potíže s dýcháním. Mezi kontraindikace patří také zánětlivé onemocnění střev, autoimunitní onemocnění, cukrovka, opakované plísňové infekce a užívání některých skupin léků (např. antidepresiv).

Pokud můžete kvasnicový nápoj bezpečně používat, připravte si ho podle osvědčeného receptu. Stačí si v obchodě koupit čerstvé droždí a připravit vodu. Rozdrťte 1/4 kostky droždí a přidejte ji do sklenice horké vody. Jemně promíchejte lžičkou, aby se droždí zcela rozpustilo .

Drožďový nápoj má výraznou chuť, která ne každému chutná. Do nápoje můžete přidat trochu hořkého kakaa, horkého mléka nebo dokonce kávy. To by mělo pomoci chuť rozptýlit. Nepoužívejte však sladidla, jako je med, cukr nebo ovocné sirupy. Ty pouze oslabí blahodárné účinky kvasnic. V létě můžete nápoj pít vychlazený, tedy s kostkami ledu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *