Ovoce bylo ukryto mezi vrstvami dortu. Tento medový dort je chutnější než obvykle

Myodanic je jedním z dortů, které nás provázejí při zvláštních oslavách a výjimečných příležitostech. Často se také objevuje na slavnostním stole a láká všechny milovníky sladkého. V tomto receptu je mezi klasickým medovým dortem a krémovou náplní další dávka lahodnosti.

Medovník s jablky – dezert, který dokonale spojuje sladkost medu s jemnou chutí jablek. Tento vrstvený moučník vypadá na talíři krásně a je skutečnou hvězdou mezi vánočními dezerty. Křupavá medová krusta, aromatický krém a šťavnatá jablka tvoří harmonický celek, který se rozplývá v ústech.

Ovoce bylo ukryto mezi vrstvami dortu. Tento medový dort je chutnější než obvykle

Medový dort s jablky

I když medový dort sám o sobě vypadá jako dokonalý dezert, přidáním jablek smažených na másle bude ještě chutnější. Přidejte fondán, mandlové lupínky a už si jen vychutnávejte jejich chuť.

Složení: Perníková poleva, perníková poleva, perníková poleva, perníková poleva, perníková poleva:

Složení: Dort:

  • Složení: 450 g pšeničné mouky,
  • 120 g másla,
  • 2 lžičky jedlé sody,
  • 2 vejce,
  • 80 g cukru,
  • 4 lžíce medu.

Jablečné pyré:

  • Jablka: 1 kg jablek,
  • 1 lžíce másla,
  • 2 jahodová želé.

Smetanová směs:

  • Smetanový krém: 750 ml mléka (250 ml na pudink),
  • 5 lžic cukru,
  • 2 smetanové pudinky,
  • 200 g měkkého másla.

Další přísady:

  • 400 g fondánu,
  • mandlové lupínky na posypání.

Postup přípravy: 

Krok 1: Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte ovoce a vařte do změknutí. Poté přidejte jahodové želé, promíchejte a nechte vychladnout.

Krok 2- Do mísy nasypeme pšeničnou mouku, přidáme jedlou sodu a měkké máslo a začneme hníst těsto. Mezitím přidejte cukr, vejce a tekutý med. Když jsou ingredience promíchány, rozdělíme těsto na 2 části.

Krok 3. Dno plechu o rozměrech přibližně 28×18 vyložte pečicím papírem. Z jedné části těsta vytvořte základ. Vložte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. Totéž proveďte s druhou částí medového těsta.

Krok 4- Pudink rozpustíme ve 250 ml mléka, zbylé mléko svaříme. Přisypeme rozdrobený pudinkový prášek a vaříme, dokud nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšlehejte mixérem a postupně přidávejte vychladlý pudink.

Krok 5- Polovinu pudinku rozetřete na pečicí plochu. Vyložte připravená jablka a zbytek pudinkové hmoty.

Krok 6. Položte druhou desku stolu a namočte ji do čaje. Rozetři kajmakovou směs a posyp ji vločkovými mandlemi. Dort dejte na noc do lednice. Druhý den nakrájejte medovník s jablky na plátky. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *