Diví se někdo pití kávy po ránu? Vlastně ne, protože je to jeden z nejoblíbenějších nápojů na světě. Existují různé způsoby její přípravy, které rozšiřují možnosti černého nálevu. Zatímco o neprůstřelné kávě slyšela řada lidí, kokosová verze je méně obvyklá. Tuto kávu lze připravit během pěti minut a má mnoho zdravotních přínosů pro naše tělo.
Běžná káva má mnoho vlastností, protože dokáže zrychlit metabolismus, chránit před srdečními chorobami a povzbudit organismus. Účinek kofeinu, účinné složky černého nálevu, je však krátkodobý, takže někdy tělo vyžaduje další dávku. V reakci na to byla vytvořena neprůstřelná káva, která obsahuje velkou dávku tuku – nejčastější složkou je přepuštěné máslo. Nápoj v této podobě vám dodá více energie a také zrychlí metabolismus a napomůže hubnutí. V současné době bylo vytvořeno mnoho variant neprůstřelné kávy, ale v poslední době se stále častěji hovoří o nálevu s kokosovými přísadami: mlékem a máslem.
Kokosová káva: co nám dává?
Už víme, že kokosová káva nám dodá energii a pomůže nastartovat metabolismus, ale vyplatí se vědět, co do tohoto nápoje přidat. V první řadě kraluje běžná černá káva, stejně jako kokosový olej, který obsahuje středně nasycené mastné kyseliny. Ty mají pozitivní vliv na metabolismus a také pozitivně působí na nervový systém včetně mozku. Přídavek kokosového mléka dodává kávě jedinečnou chuť a je také zdrojem zdravých tuků, které naopak podporují žaludek a střeva a stimulují trávicí procesy. Nakonec je vše doplněno špetkou skořice, která dodává chuť i protizánětlivé účinky a poskytuje solidní dávku antioxidantů.
Jak si připravit kokosovou kávu?
Lžíce kokosového oleje ovlivňuje chuť a vlastnosti kávy.
Než se dozvíme, jak kokosovou kávu připravit, musíme nejprve shromáždit potřebné ingredience:
- 1 šálek kávy (uvařené jakýmkoli způsobem),
- 3 polévkové lžíce kokosového mléka,
- 1 polévková lžíce kokosového oleje,
- 1 lžíci rozpuštěného másla,
- špetku skořice
Jak si připravit kokosovou neprůstřelnou kávu? Jednoduše vložte všechny ingredience do mixéru nebo vysoké mísy a chvíli mixujte, dokud nevznikne pěna. To vše vám nezabere více než pět minut