Vepřová panenka se švestkami bude šťavnatá, křehká a doslova se vám rozplyne v ústech. Stačí, když použijete tato 3 osvědčená pravidla. Zaručují efekt, který na Štědrý den každý ocení.
Vepřová panenka v rukávu, tj. šťavnatá a chutná.
Jaký pokrm bude o Vánocích chutný a zapůsobí na vaše spolubydlící? Vepřová panenka se švestkami je výhra . Dá se jíst teplá, ale hodí se i studená. Maso je šťavnaté a měkké . To je dáno tím, že se vepřová panenka peče v rukávu.
Je však třeba připomenout, že takový vynikající účinek zaručují také 3 pravidla . Ta zajišťují šťavnatost a křehkost.
Pravidlo 1 – příprava marinády s hořčicí
Pravidlo 2 – do švestek přidejte máslo.
Pravidlo 3 – pečeme v rukávu nebo v žáruvzdorné misce s pokličkou. Tím se zabrání vysušení masa.
Níže uvádíme recept na šťavnatou vepřovou panenku se švestkami na Vánoce . To vám usnadní přípravu tohoto pokrmu.
Jak připravit šťavnatou vepřovou panenku se švestkami na Vánoce?
Ingredience na marinádu:
Potřebujeme: 3 bobkové listy
3 stroužky česneku
3 lžičky hořčice
4 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce majoránky
½ lžičky soli
Ingredience: 1:
1 kg vepřové panenky (předem marinované)
¼ kg sušených švestek
2 lžíce másla
pepř
Přípravu pokrmu začněte přípravou marinády na maso. Díky ní bude maso šťavnaté, křehké a aromatické. Do misky nalijte olej, přidejte hořčici, prolisovaný česnek, majoránku a sůl. Přísady důkladně promíchejte.
Marinádou potřete předem omyté a osušené maso. Odložte je na hodinu na chladné místo. Švestky posypeme pepřem a promícháme s máslem. Marinované maso uprostřed nařízněte, aby vznikl kanálek. Vyndejte ho a pevně naplňte švestkami.
Vepřová panenka se švestkami – hit svátků
Připravte si rukáv na pečení a vložte do něj maso. Rukáv pevně uzavřeme, vložíme do žáruvzdorné formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Bude to trvat 60 minut. Poté 15 minut před koncem pečení rukáv rozřízněte a zvyšte teplotu na 220 stupňů.
Vepřová panenka tak získá křupavou kůrčičku. Po této době je maso připraveno k podávání. Ukáže se jako vždy šťavnaté a potěší i ty nejvybíravější jedlíky. Dodržujte tedy 3 pravidla popsaná na začátku tohoto článku a pokrm bude vynikající.