Recept na vánoční pudink: jak připravit klasický vánoční pudink

Recept, kterým si získáte příznivce mezi rodinou a přáteli.

Vánoce jsou ideálním obdobím roku pro setkání s přáteli a rodinou . Na každém z nich hraje hlavní roli jídlo, kde jsou hvězdami Vánoc sladké chlebíčky, pudinky, vitel toné a další pokrmy. Při této příležitosti vám tedy chceme ukázat, jak připravit lahodný vánoční pudink tak, aby vás při příštím setkání překvapil. Tento vlhký a vláčný pokrm s ořechy a sultánkami a trochou ajarské vody je vánoční klasikou. Pokud chcete, můžete přidat další ingredience, například nastrouhané ovoce předem namočené v likéru nebo brandy, nebo nahradit ořechy čokoládovými lupínky, pokud je nemáte rádi.

Také na rozdíl od kupovaného pudinku může tento pudink obsahovat jeden z nejdůležitějších klíčů k nejlepšímu výsledku – vařte ho s láskou k těm, kteří ho připravují.

Ingredience na přípravu vánočního pudinku:

  • Přílohy: 1 vejce
  • 50 g cukru (¼ hrnku)
  • 50 gramů másla
  • 120 gramů mouky 0000
  • 75 kubických centimetrů mléka
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 dezertní lžička kvásku
  • ¼ dezertní lžičky jedlé sody
  • 1 dezertní lžička vanilkové esence
  • 2 kapky vody z ajaru
  • ½ šálku sušeného ovoce (vlašské ořechy, kešu, lískové ořechy, mandle a sultánky)

Vánoční pudinkRecept na vánoční pudink: jak připravit klasický vánoční pudink

Jak připravit vánoční pudink:

  1. Vánoční pudink: Prvním krokem při přípravě receptu na vánoční pudink je vyšlehání másla a cukru do pěny spolu s vanilkou a citronovou nebo pomerančovou kůrou.
  2. Po přidání předchozích ingrediencí rozšlehejte vejce při pokojové teplotě v samostatné nádobě, abyste se ujistili, že je v dobrém stavu. Poté ho smíchejte s medem a přidejte do směsi másla a cukru a pokračujte ve šlehání, aby se také smíchaly.
  3. Poslední tekutou složkou, kterou přidáme, je mléko pokojové teploty. Zapracujte a nechte v zásobě.
  4. V jiné nádobě smíchejte ořechy a sultánky s 1 lžící mouky tak, aby byly rozprostřeny po celém pudinku a neusazovaly se na dně. Zbytek mouky smíchejte s práškem do pečiva a jedlou sodou. Tip: v případě potřeby můžete přidat mleté ovoce.
  5. Směs mouky přidejte do směsi vajec a másla, přičemž použijte síto nebo jemný cedník, abyste zabránili tvorbě hrudek. Míchejte obtékacím pohybem, abyste nepromíchali příliš.
  6. Nakonec přidejte ořechy a sultánky a promíchejte stejnou technikou jako mouku, tj. několika pohyby míchání, aby nedošlo k přemíchání.
  7. Přípravu vánočního pudinku nalijte do formy, ve které ho chcete vařit, musí být předem vymazaná olejem a vysypaná moukou. V tomto případě je to forma o rozměrech 24 x 9 x 6 cm. Poté ji pečeme v předehřáté troubě při 180 ºC asi 25 minut nebo dokud se po píchnutí neobjeví stopy po pečení.
  8. Když vánoční pudink vychladne, můžete ho vyjmout z formy a ozdobit ingrediencemi, které máte nejraději. Můžete ji například posypat moučkovým cukrem. Nyní si vychutnejte tento lahodný domácí vánoční pudink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *