Torta matera: porazte chudobu tímto receptem, který má hodnotu 10 bodů za svačinu.

Tento recept nevynechávejte.

Torta Matera je klasika domácího pečení, která je ceněna zejména pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. Tento koláč se díky své sypké struktuře a jemné chuti skvěle hodí k yerba maté.

Dort Matera je ideální ke konzumaci kdykoli během dne, ať už jako snídaně, svačina nebo dezert. Díky snadné přípravě a základním surovinám je levnou a chutnou variantou, o kterou se můžete podělit s přáteli a rodinou. Pokud tedy chystáte návštěvu, tento recept vám ušetří námahu během chvilky.

Ingredience

  • 2 hrnky mouky.
  • 1 šálek cukru.
  • 1 šálek mléka.
  • 1/2 hrnku másla.
  • 2 vejce.
  • 1 polévková lžíce kvásku.
  • Citronová kůra nebo vanilková esence (nepovinné).

Příprava

Příprava tohoto koláče je velmi jednoduchá. Nejprve zapněte troubu na 180 °C a vymažte dortovou formu. Nyní vezměte velkou nádobu a vyšlehejte vejce s cukrem, dokud nezískáte pěnivou směs.

Poté jsem přidala máslo a mléko a dobře promíchala. Pokud chcete, můžete přidat citronovou kůru nebo vanilkovou esenci, abyste pokrmu dodali další chuť.

Pokud budete postupovat krok za krokem, nic nezkazíte.

Přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva a míchejte, dokud vám nevznikne hladké těsto. V případě potřeby to dělejte po částech: nejprve jeden hrnek, pak druhý.

Mouku přidávejte po troškách.

Těsto nalijte do formy vymazané olejem. Přípravek nechte při pokojové teplotě zkonzistovat.

Forma by měla být vymazaná olejem a vysypaná moukou.

Mřížku můžeme potřít cukrářským krémem. Na tuto směs budete potřebovat 300 ml mléka, 50 g cukru, 1 vejce a 35 g kukuřičného škrobu. Nakonec vložte do trouby na 30-40 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté. Před vyjmutím z formy a podáváním nechte koláč vychladnout.

K tomuto cukrářskému krému jsem přidala plus.

Pro úžasnou chuť a tržní atraktivitu si můžete připravit sirup: 3 lžíce cukru a stejné množství vody. Dejte ho asi na 20 minut na teplo, nechte vychladnout a je to, sirup můžete rozetřít na dort. Jedná se o tradiční recept, který se vyznačuje jednoduchostí a chutí. Tento nadýchaný a měkký koláč se skvěle hodí jako příloha k partnerovi. Bude skvělou volbou pro každou příležitost. Nezapomeňte na tento recept, který vám umožní vychutnat si pohoštění vyrobené z malého počtu ingrediencí, ale s výjimečnou chutí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *