Přírodní produkt, který lze přidávat do potravin nebo nápojů ke snížení krevního tlaku.

Lze ji konzumovat jako nálev nebo přidávat do koktejlů, pečiva a dalších potravin, například dezertů.

Kontrola krevního tlaku je klíčem k dobrému zdraví. Existuje několik způsobů, jak toho dosáhnout, a jedním z nich je přidávání určitého produktu do nápojů nebo potravin: matcha.

Matcha je prášek ze zelených čajových lístků známý svou tmavě zelenou barvou. Lze jej konzumovat jako nálev nebo přidávat do koktejlů, pečiva a dalších potravin, například dezertů.

Kromě zlepšení krevního tlaku matcha podporuje lepší soustředění a bdělost.

Jak vysvětluje tato prestižní univerzita, matcha se pěstuje ve stínu, což vede k růstu určitých fytochemikálií (chemických látek v rostlinách, které mají mnoho možných zdravotních účinků, včetně protizánětlivých, antioxidačních a dalších). složek, které obsahuje, ve srovnání s jinými druhy zeleného čaje.

Při jeho konzumaci je samozřejmě důležité mít na paměti, že obsah kofeinu v čaji matcha bývá vyšší než v jiných zelených čajích, ale v každém případě nižší než v kávě.

Matcha je bohatá na antioxidanty (včetně polyfenolů, jako jsou katechiny) a fytochemikálie (např. chlorofyl a kvercetin). Tyto látky mohou mít pozitivní vliv na naše zdraví, zejména pokud jsou konzumovány v potravinách, které je přirozeně obsahují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *