Patbinsu je ideální jako svačina.
Korea je známá svými ročními obdobími, zejména v zimě a v létě, kdy teploty v některých částech země mohou přesáhnout 35 stupňů. Z tohoto důvodu se gastronomie tomuto horkému podnebí přizpůsobila a nabízí dezerty, které lze velmi snadno připravit doma, a jedním z nich je patbinsu.
Tento dezert se vyznačuje osvěžujícími vlastnostmi a přítomností ovoce v ingrediencích . Jak již bylo řečeno, jelikož je hlavním prvkem, může se lišit podle sezónního ovoce nebo podle toho, které se bude líbit většině hostů. Proto je patbinsu ideálním receptem pro horké roční období a pro setkání s přáteli.
Patbinsu lze připravit z různých druhů ovoce.
Ingredience na přípravu patbinsu:
- 500 ml mléka
- 2 manga (lze nahradit jakýmkoli ovocem. Další nejčastěji používanou variantou jsou jahody).
- Kondenzované mléko
- Zmrzlina nebo želé podle vlastního výběru
Nejtradičnější verzi tohoto dezertu tvoří černé fazole.
Prvním krokem při přípravě patbixu je vložení mléka do kbelíku s ledem a jeho uložení do mrazničky, dokud nezmrzne. Je důležité spotřebovat všechno mléko, takže počet potřebných kbelíků se může lišit v závislosti na objemu mléka.
Když je mango hotové, odstraňte z něj slupku a nakrájejte ho na malé čtverečky. U jakéhokoli jiného ovoce je třeba mít na paměti pouze to, že ho musíte nakrájet na malé kousky. Poté vložte kostičky mléka do misky a rozmačkejte je vidličkou, dokud se nerozmačkají. Tento krok je velmi jednoduchý, ale pokud jsou hodně zmrzlé, můžete je dát do sáčku a rozplácnout je paličkou.
Nejdůležitější je nakrájet ovoce na malé kousky.
K podávání patbixu se obvykle používá spíše malá miska než sklenice. Nejprve vložte drcený mléčný led, pak vrstvu kondenzovaného mléka podle chuti, přidejte obrys ovoce a kopeček zmrzliny podle vlastního výběru.
Pokud používáte led, rozdrťte ho a podávejte před ovocem. Poté je možné ho rozmixovat a sníst. Jednoduchý, ale velmi osvěžující dezert. Jeden z nejoblíbenějších v Koreji.