Mandarinky jsem dala do hrnce a zalila je těstem. Tento dezert bude hitem vánočního stolu.

Mandarinkový koláč naplní dům příjemnou vůní spojenou s Vánocemi. Příprava lahodného dezertu trvá doslova jednu minutu. Je tak lahodný, že si každý v domě bude říkat o porci. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat.

K dortu se skvěle hodí mandarinky

Když jsem poprvé viděla, že někdo dělá dort na pánvi, nepovažovala jsem to za dobrý způsob přípravy dezertu. Nicméně recept s mandarinkami, na který jsem před časem narazila na internetu, mě povzbudil ke kulinářskému experimentu.

Nakonec jsem si pořídila formu a navrhovaný dort upekla. Ukázalo se, že je stejně snadný a uspokojivý jako všechny palačinky, které jsem předtím pekla. Pokud ji chcete vyzkoušet, podívejte se na recept níže. Určitě je budu podávat během svátků.

Recept na lahodný mandarinkový koláč.

Dezert připravený na pánvi se hodí nejen na svátky. Suroviny nejsou drahé a k jeho přípravě ani nemusíte zapínat troubu. Stojí za vyzkoušení – i ty nejvybíravější domácnosti budou z chuti tohoto dortu nadšené.

Ingredience: 1:

Potřebujete: 4 mandarinky

20 g másla

70 g cukru

1 velké vejce

60 ml řepkového oleje

100 ml mléka nebo sójového nápoje

170 g pšeničné mouky

10 g kvásku

K přípravě moučníku budete kromě výše uvedených produktů, mixéru a mísy potřebovat pánev o průměru 26 cm s mírně vyšším okrajem a dobře uzavíratelným víkem. S použitím níže uvedených tipů byste měli být schopni připravit ho rychle a snadno.

Jak si připravit lahodné palačinkové těsto? Přidejte mandarinky

Tato voňavá sváteční pochoutka se připravuje prakticky sama. Začínám oloupáním mandarinek a jejich rozkrojením na dvě poloviny. Ve velké míse vyšlehejte vejce s 20 g cukru.

Po chvíli přiliji řepkový olej a mléko a intenzivně promíchám. Přidám také prosátou celozrnnou mouku a prášek do pečiva. Všechny ingredience spojím.

Na pánvi rozpustím máslo a jemně zkaramelizuju zbylých 50 g cukru. Naaranžuji mandarinky a přeliji je těstem. Pánev přikryji a moučník vařím 15 minut na mírném ohni. Po uplynutí této doby stáhnu pánev z ohně.

Jak mandarinkový koláč podávat?

Stejně jako klasické pečivo lze i tento sladký koláč před podáváním posypat moučkovým cukrem. Je také dobré podávat ho s horkou čokoládou nebo kávou s ořechovým sirupem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *