Ideální ovoce pro tvorbu kolagenu a vitaminu C, které posilují klouby a kosti.

Kolagen je bílkovina obsažená v kostech, kloubech a chrupavkách, které jsou posíleny, pokud se jim podaří udržet zdravou hladinu této bílkoviny.

Kolagen je motorem dobré kondice. Mluvíme o bílkovině přítomné v kostech, kloubech a chrupavkách, které jsou posíleny, pokud se jim podaří udržet zdravou hladinu této bílkoviny. Postupem času jeho produkce klesá a kolagen se stává křehčím. To způsobuje mimo jiné problémy s kostmi, bolesti kloubů a ztrátu pružnosti kůže. Na španělském trhu existují různé kolagenové doplňky, které mohou pomoci tyto procesy zastavit, ale správnou výživou lze dosáhnout úžasných výsledků přirozenou cestou.

Mezi mnoha potravinami, které obsahují živiny, vitaminy (zejména C) a kolagen, vyniká jedna, která je již v jídelníčku rozšířená, ačkoli ještě před třemi desetiletími byla považována za exotické ovoce kvůli svému původu u našich protinožců. Jedná se o kiwi, které pochází z jižní Číny.

Výhody kiwi

Výhody kiwi, ideálního ovoce pro tvorbu kolagenu a vitaminu C

Podle prestižní americké Mayo Clinic je kiwi bohaté také na vlákninu, draslík a vitamin E, takže se používá také jako prevence zácpy, což je jeho asi nejznámější využití. Pomáhá také snižovat hladinu špatného cholesterolu a kontrolovat krevní tlak. Na druhou stranu jeho sytící charakter pomáhá těm, kteří se snaží držet dietu a vyhnout se mlsání mezi jídly.

Podle výzkumů obsahuje zelené kiwi dvakrát více vitaminu C než pomeranč. Účinnost tohoto konkrétního vitaminu potvrzuje i novozélandská univerzita v Otagu s následným zvýšením vitality a stimulací produkce endorfinů, což dokonce zlepšuje náladu.

Přečtěte si více o všech výhodách konzumace tohoto ovoce se zaměřením na podporu funkce trávicího traktu .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *