Existuje pouze jeden originální recept na drobné sušenky, americký recept, který poblázní internet, jen aby tyto obří lahodné sušenky byly dokonalé!
Pokud milujete neodolatelné dezerty, které si vás podmaní od prvního sousta, je tento recept přesně to, co hledáte. Ideální pro sladké objetí nebo pro překvapení vašich přátel. Zamilujete si je díky kombinaci textur: na povrchu jsou lehce křupavé a uvnitř měkké a obklopující. Každé sousto je explozí chutí, skutečným komfortním jídlem, které si nebudete moci přestat zamilovat.
Křehké sušenky
Tato sušenka z křehkého těsta, která je na internetu známá jako oblíbená americká sušenka, je velká, bohatá a plná čokolády ve třech variantách: kapky, kousky lískooříškového mléka a kousky hořké čokolády. Každá ingredience je vybrána tak, aby vznikla jedinečná sušenka, která je měkká a plná chuti. Díky své gigantické velikosti jsou ideální pro sdílení (nebo také ne!), ale pozor: jedna věc vede k druhé!
Crumble cakes: obří americké koláče, kterým neodoláte, dnes připravujeme podle původního receptu a je to něco úplně nového!
Zkrátka, věřte mi, že jejich příprava je jednodušší, než si myslíte. Zabere to jen pár kroků a výsledek vás ohromí. Chcete znát malý trik? Těsto lépe odpočine, když ho před tvarováním sušenek dáte alespoň na hodinu do lednice, takže chuť bude ještě lepší. Stačí jen ochutnat a chuť, která naplní vaši kuchyni, bude neodolatelná. Pusťte se do toho!
Doba přípravy: 20 minut.
Doba pečení: 20 minut: Doba pečení: 20 minut v konvektomatu při teplotě 180 stupňů.
Ingredience na křehké těsto
Přibližně 16 housek
500 g mouky třídy 00
4 vejce, z toho 2 celá vejce a 2 žloutky
200 g hnědého cukru
90 g cukru
10 g soli
400 g másla
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce vanilkového extraktu
1 lžíce jedlé sody
100 g kousků lískooříškové mléčné čokolády
100 g kousků hořké čokolády
200 g kousků hořké čokolády
Jak připravit koláčky
Nejprve v hrnci nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Ve velké míse smíchejte rozpuštěné máslo s hnědým a krystalovým cukrem a dobře promíchejte dohladka. Přidejte postupně 2 celá vejce a 2 žloutky, po každém přidání dobře promíchejte a přidejte vanilkový extrakt a pokračujte v míchání.
Do jiné mísy prosejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Postupně přidávejte suché přísady do máslové a vaječné směsi a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Přidejte kousky mléčné čokolády, kousky hořké čokolády a čokoládové lupínky a ujistěte se, že jsou v těstě rovnoměrně rozmístěny.
Nyní odebírejte porce těsta po 120-130 g a tvarujte z nich kuličky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi jednotlivými sušenkami dostatek místa, aby se během pečení mohly roztáhnout. Pečte v předehřáté, větrané troubě při 180 stupních asi 20 minut, dokud okraje lehce nezezlátnou, ale střed je stále měkký. Než koláče přenesete na mřížku, nechte je 10 minut vychladnout na plechu. Nakonec ještě teplé koláčky podávejte, třeba se sklenicí mléka, a budou mít úspěch.
Dobrou chuť!