Syrovou slaninu vložte do sklenice a přidejte marinádu. Klobásové plátky na dovolenou bez pečení a vaření

Slanina bez pečení a vaření je opravdovou lahůdkou. Populární foodblogerka připravuje maso ve dvou marinádách. Ty určují dokonalou chuť tohoto studeného masa. Na Vánoce bude přesně takové, jaké si ho najde.

Slanina bez pečení nebo vaření to

Slaninu miluje mnoho gurmánů . Toto maso obvykle vyžaduje pečení nebo vaření. Existují však i jiné metody . Nyní můžete slaninu s kořením připravit jednoduchým způsobem .

Stačí si předem připravit nálev z vody a soli. Maso se vloží do nádoby s nálevem a po 2 dnech se vloží do marinády se solí, cukrem, chilli vločkami, bobkovým listem a česnekem . Po dalších 2 dnech je šťavnatá a aromatická slanina připravena ke konzumaci.

Recept je snadný na přípravu. Musíte se však obrnit trpělivostí, protože slanina stráví celkem nejméně 4 dny ve dvou solných lázních . Čekání se však vyplatí, protože tento druh masa je vynikající. Šťavnaté a měkké maso pokryté kořením má úžasnou chuť. Tento masový sortiment na svátky zvládne připravit i člověk bez zkušeností v kuchyni.

Složení: 1. Maso, 2. Maso, 3. Maso, 4. Maso, 5:

Slanina: 1 kg slaniny

Ingredience na první marinádu:

Potřebné ingredience: 700 ml vody

100 g soli

Ingredience na druhou marinádu: 1:

Potřebné ingredience: 700 ml vody

100 g soli

1 lžička cukru

1 lžička pepře

2 bobkové listy

½ lžičky chilli vloček

5 stroužků česneku

Koření:

česnek

sladká a pálivá paprika

majoránka

Jak připravit slaninu

Krok 1: Nakrájejte slaninu na menší kousky . Zahřejte vodu a sůl, dokud se sůl nerozpustí. Maso vložíme do sklenice, zalijeme marinádou, uzavřeme a dáme na 2 dny do lednice.

Krok 2 Po uplynutí této doby připravte druhý nálev. Do misky nalijte vodu, přidejte sůl, cukr a pepř. Přidejte bobkový list a chilli vločky.

Krok 3. Přísady zahřívejte, dokud se nerozpustí. Přecedíme přes síto a necháme vychladnout. Maso vyjměte ze sklenice, osušte a sklenici důkladně vymyjte.

Krok 4. Vložte maso zpět do čisté sklenice, přidejte česnek a připravenou marinádu. Sklenici uzavřete a dejte do lednice alespoň na 2 dny.

Krok 5. Poté maso obložte česnekem, sladkou a pálivou paprikou a majoránkou . Maso je připraveno k podávání

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *