Nalijte do směsi mletého masa na kotlety. Budou stokrát chutnější než ty obyčejné.

Kotlety z mletého masa jsou klasikou polské kuchyně. Jejich chuť zná každý, a tak je na čase tradiční recept trochu upravit. Přidáním jednoho koření jim dodáte ještě lepší chuť. Vyzkoušejte tento recept a řízky budete takto připravovat vždy.

Kotlety z mletého masa jsou ideální k večeři

Tradiční polská večeře se obvykle skládá z řízků, brambor a salátu. Základem je mleté maso a vepřové kotlety. Ty si díky své křupavé kůrce a měkkému vnitřku podmanily chutě všech.

Ne každý však ví, že mohou být ještě chutnější. Tradiční složení řízků je třeba obohatit o úžasné koření. Více o tom, co přidat a jak připravit kotlety z mletého masa, se dozvíte dále v textu.

Kotlety z mletého masa s tímto přídavkem

Nejznámější recept na mleté řízky uvádí, že maso by se mělo ochutit pepřem a solí. Obvykle to stačilo, ale někdy stojí za to něco vylepšit. V tomto případě chuť řízků obohatí majoránka. Koření jim také dodá nádhernou vůni a rodina si tohoto malého rozdílu určitě všimne a ocení jejich chuť. Níže najdete seznam potřebných produktů a jejich přesné poměry.

Ingredients:

Příklady: 500 g mletého masa

½ císařského rohlíku

1 porc.

strouhanka

1 lžíce jogurtu

1 vejce

1 lžíce jemně nasekané čerstvé majoránky

olek

pepř

sůl

Recept na dokonalé placičky z mletého masa

Přípravu kotletek začněte pečlivým omytím a nakrájením pórku na malé kostičky. Poté namočte kaiserku do vody a vyždímejte ji. Maso vložte do mísy a přidejte jogurt, nakrájený pórek, majoránku, vejce a kaiserku.

Přísady dochuťte pepřem a solí a poté rozmixujte dohladka. Vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. Na pánvi rozehřejte olej. Vložte na něj kotlety a osmažte je z obou stran, dokud nezhnědnou. Hotové je podávejte k večeři s oblíbenými přílohami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *