Kotlety z mletého masa jsou klasikou polské kuchyně. Jejich chuť zná každý, a tak je na čase tradiční recept trochu upravit. Přidáním jednoho koření jim dodáte ještě lepší chuť. Vyzkoušejte tento recept a řízky budete takto připravovat vždy.
Kotlety z mletého masa jsou ideální k večeři
Tradiční polská večeře se obvykle skládá z řízků, brambor a salátu. Základem je mleté maso a vepřové kotlety. Ty si díky své křupavé kůrce a měkkému vnitřku podmanily chutě všech.
Ne každý však ví, že mohou být ještě chutnější. Tradiční složení řízků je třeba obohatit o úžasné koření. Více o tom, co přidat a jak připravit kotlety z mletého masa, se dozvíte dále v textu.
Kotlety z mletého masa s tímto přídavkem
Nejznámější recept na mleté řízky uvádí, že maso by se mělo ochutit pepřem a solí. Obvykle to stačilo, ale někdy stojí za to něco vylepšit. V tomto případě chuť řízků obohatí majoránka. Koření jim také dodá nádhernou vůni a rodina si tohoto malého rozdílu určitě všimne a ocení jejich chuť. Níže najdete seznam potřebných produktů a jejich přesné poměry.
Ingredients:
Příklady: 500 g mletého masa
½ císařského rohlíku
1 porc.
strouhanka
1 lžíce jogurtu
1 vejce
1 lžíce jemně nasekané čerstvé majoránky
olek
pepř
sůl
Recept na dokonalé placičky z mletého masa
Přípravu kotletek začněte pečlivým omytím a nakrájením pórku na malé kostičky. Poté namočte kaiserku do vody a vyždímejte ji. Maso vložte do mísy a přidejte jogurt, nakrájený pórek, majoránku, vejce a kaiserku.
Přísady dochuťte pepřem a solí a poté rozmixujte dohladka. Vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. Na pánvi rozehřejte olej. Vložte na něj kotlety a osmažte je z obou stran, dokud nezhnědnou. Hotové je podávejte k večeři s oblíbenými přílohami.