Tajemství nejlepšího vánočního cukroví. Do čeho namočit sultánky, pokud chcete, aby měl váš dezert výjimečnou chuť?
Do čeho namočit sultánky na kozonak
Chcete-li připravit moučník, který ohromí hosty štědrovečerního stolu, musíte namočit sultánky do určité tekutiny.
Hostitelky, které chtějí naplno prožít atmosféru zimních svátků, si kozonak raději připraví doma. Receptů na kozonac je mnoho, ale určitý detail může rozhodnout.
V mnoha rodinách je příprava vánočního cukroví skutečnou tradicí. Pro zvláštní chuť mnozí dávají přednost namáčení sultánek v různých tekutinách. Ty jsou ve složení kozonaku nepostradatelné a lze je použít jak v této podobě, tak namočené v různých tekutinách.
Pokud namočíte sultánky do pomerančové šťávy, koláč získá ovocnou příchuť. Pokud se rozhodnete namočit sultánky do likéru nebo brandy, získá koláč elegantní vzhled.
Pro bohatší chuť lze sultánky namočit také do rumu. Můžete se také rozhodnout pro rumovou esenci, která dodá konzervám jemnou chuť. Nejjednodušší možností je namočit sultánky do teplé vody a cukru.
Triky pro lahodný koláč
Nejen sultánky, ale i další ingredience mohou mít vliv na kvalitu dortu. Je velmi důležité, aby všechny suroviny byly čerstvé, zejména vejce a mléko. Doporučuje se, aby mléko mělo pokojovou teplotu, aby těsto dobře vykynulo.
Důležité je přísady zvážit. Dodržením množství zjistíte, že těsto bude vyvážené a na konci vás nečeká žádné překvapení. Pokud chcete mít nadýchaný koláč, je třeba mouku prosít. Díky prosévání bude vzdušná a struktura koláče bude mnohem vzdušnější.