Zimní svátky nám klepou na dveře a hostitelky připravují ty nejchutnější pokrmy, mezi které patří i plněná vejce. Tento recept je ideální jako předkrm na Vánoce nebo Silvestra a jeho příprava je velmi snadná, v kuchyni nepotřebujete mnoho zkušeností.
Recept na plněná vejce
Plněná vejce jsou klasickým a elegantním občerstvením na Vánoce a Nový rok. Tento pokrm je ceněný po celém světě, protože vypadá velmi krásně a je velmi snadný na přípravu. Navíc jsou vejce pro tělo velmi zdravá a je dobré je jíst denně.
Plněná vejce, ingredience a způsob přípravy:
- 4 vejce,
- 4 lžíce bílého octa
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžičky majonézy
- lžička pálivé omáčky
- rajčata
- čerstvá petrželová nať
- paprika
- hořčičná semínka
- sůl
- pepř
Vejce vařte 10 minut, pak je oloupejte a podélně rozkrojte na polovinu. Žloutek vyjmeme a smícháme s majonézou, hořčicí, pálivou omáčkou, paprikou, solí a pepřem. Míchejte, dokud nevznikne pasta.
Vzniklou směsí naplňte vejce, ozdobte je nakrájenými rajčaty, lístky petrželky a hořčičnými semínky. Plněná vejce jsou ideální jako svačina k Vánocům, Novému roku nebo jiným svátečním jídlům.