Připravte si zázvorový čaj sami: této chyby byste se měli při přípravě vyvarovat

Zázvorový čaj je oblíbeným nápojem v chladnějším ročním období. Vodu byste však neměli vylít příliš brzy a nechat čaj dostatečně dlouho louhovat.

Mnoho lidí si raději připravuje vlastní čaj z čerstvého zázvoru. na šálek zázvorového čaje budete potřebovat množství oloupaného zázvoru o velikosti vlašského ořechu. K tomu, aby čaj chutnal ještě lépe, může přispět několik rad. Můžete použít plátek citronu nebo trochu medu.

Připravte si vlastní zázvorový čaj: tipy pro přípravu

Hřejivý šálek zázvorového čaje je ideální pro chladnější roční období.

Stačí malá lžička zázvoru, kterou oloupeme.

„Pokud chcete zázvor oloupat obzvlášť jemně, můžete použít lžičku a okrajkem jen seškrábnout okoralou slupku.“ „Pak můžete zázvor nakrájet na plátky, vložit do šálku a zalít vroucí vodou.“

Čaj zalijte vroucí vodou

Z pohledu znalce není zalití vodou příliš brzy dobrý nápad. Aby se zničily choroboplodné zárodky, „čerstvé přípravky zázvorového čaje by se rozhodně měly zalít vroucí vodou“.

Zázvor nakrájejte na tenké plátky nebo malé kostičky.

Jak dlouho by se měl čaj nechat louhovat? Ne kratší dobu než pět minut, jak se říká. „Nejméně deset minut“ . Předtím můžete zázvor buď „nakrájet na tenké plátky nebo malé kostičky, nebo nastrouhat najemno“, „čím jemnější kousky zázvoru, tím více ingrediencí se může do čaje přenést“.

Korková slupka se dá odstranit i škrabkou na zeleninu.

Podle znalců se čerstvý zázvor pozná podle tvrdé a hladké korkové slupky. „Slupka je jedlá, takže se nemusí odstraňovat, zejména u ekologicky pěstovaného zázvoru. Neobsahuje však žádné prospěšné látky.“ Slupka „by se měla před konzumací v každém případě důkladně omýt“. Pokud chcete slupku odstranit, můžete použít také „ostrý kuchyňský nůž“ nebo „škrabku na zeleninu“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *