Teplá, vydatná a na živiny bohatá snídaně je klíčem k dobrému zdraví, zejména v chladném období. Zlatá ovesná kaše je nejen chutná, ale také wellness řešení pro ty, kteří chtějí posílit svůj organismus. Jejím tajemstvím je přídavek koření.
Zlatá ovesná kaše je nakopnutím pro imunitní systém. Posiluje organismus a má skvělou chuť.
Zlatá ovesná kaše vděčí za své blahodárné vlastnosti kurkumě, cennému koření z indické palety chutí. Kurkumin, hlavní účinná látka kurkumy, je mocným spojencem v boji proti zánětům, srdečním chorobám i virům a bakteriím. Kromě toho kurkuma podporuje trávení, pomáhá detoxikovat organismus, snižuje hladinu cholesterolu a glukózy v krvi a chrání kognitivní funkce mozku.
Aby se kurkumin v těle účinně vstřebával, musí obsahovat tuk. Proto je pro přípravu zlaté mléčné kaše nezbytný kokosový olej nebo ghí. Přídavek pepře, bohatého na piperin, zase zvyšuje biologickou dostupnost kurkuminu, což zvyšuje jeho zdraví prospěšné účinky.
Jak připravit zlatavou ovesnou kaši?
Tuto rychlou a zdravou snídani si snadno připravíte během několika minut. Svařte mléko s kurkumou, tukem, skořicí a pepřem, poté přidejte ovesné vločky a vařte do zhoustnutí. Nakonec ovesnou kaši obohaťte medem a oblíbenými přísadami.