Zapomeňte na vodu. Namočte do ní sledě a budou křehcí a jemné chuti.

Namáčení sleďů ve vodě je velmi oblíbené, ale existují mnohem lepší způsoby jejich přípravy. Pokud je použijete, budou ještě křehčí a chuťově jemnější, takže na Štědrý den rychle zmizí z vašeho talíře. Nejlepší je udělat je hned větší. Doporučuje se dokonce dvojitá porce, aby si všichni hosté mohli dát tolik, kolik chtějí.

Tradiční český Štědrý večer bez slanečků na stole by byl nedorozuměním. Je to jedno z těch jídel, které by 24. prosince rozhodně nemělo chybět na jídelníčku k večeři. Ryba ve svátečním prostředí by měla mít výraznou chuť.

Aby chutnala celé rodině, musí být správně připravená. Pak ani ti nejvybíravější hosté neodmítnou druhou porci. Nezapomeňte si ověřit, v čem sledě namáčet, aby byl křehký a chuťově jemný.

Proč sledě namáčet a jak dlouho to trvá?

Namáčení slanečků je nutné, aby byli křehcí, měkcí a chuťově jemní, ne přesolení (protože většina lidínemá r áda tak sytou chuť). Správná příprava je velmi důležitá

Co se týče doby namáčení sleďů, měli byste je namáčet přibližně 12 až 18 hodin, přičemž tekutinu musíte nejméně dvakrát vyměnit. Tedy pokud se nejedná o maté, které jsou tak řídké, že je stačí vložit do vody na čtvrt hodiny.

Do čeho namočit sledě, aby byli křehcí a jemné chuti?

Většina lidí používá k namáčení sleďů čistou, studenou vodu. Jednoduše jí naplňte nádobu, například mísu, a ponořte ryby tak, aby jejich části byly zcela ponořené ve vodě. Existují však mnohem lepší způsoby jejich přípravy. Díky těmto oplachům budou křupavé a chuťově jemné.

  • Namáčení sleďů v jablečném octu

Máte rádi výrazné chutě? Pak vám určitě budou chutnat sledi namočení v octu. Připravte si velký hrnec, nalijte do něj 1 litr vody a 1/2 šálku jablečného octa. Pro další zvýraznění chutimůžete přidat bobkový list a nové koření.

  • Namáčení sleďů v mléce

Namáčení sleďů v mléce dodá filetům dokonalou měkkost a jemnou chuť. Je to také jeden z nejlepších způsobů, jak neutralizovat jejich charakteristickou chuť. Do mléka můžete přidat hřebíček a cibuli.

  • Namáčení sleďů v podmáslí

Podmáslí se skvěle hodí i k namáčení sleďů. Dosáhnete tak stejného efektu jako při namáčení ryby do mléka, ale chuť bude kyselejší, což může být zajímavý zážitek.

  • Namáčení sleďů v perlivé vodě s citronem

Jedná se o málo známý způsob namáčení sleďů, který však přináší zajímavé výsledky. Místo obyčejné vody použijte její sycenou verzi a přidejte trochu citronové šťávy. Díky tomu bude ryba kyselejší, maso trochu zesvětlá a jeho chuť bude jemnější. Kosti navíc nebudou tak nápadné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *