Stává se bramborový salát rychle vodnatým a hořkým? Pravděpodobně děláte tuto chybu

Vánoční stůl si bez talíře bramborového salátu lze jen těžko představit. Tato pochoutka je mimořádně chutnou přílohou. Co ale dělat, aby salát rychle neztratil konzistenci a chuť?

TIP: Do vody s bramborami je třeba přidat jednu ingredienci, kterou musíte mít doma. Už nikdy je nebudete takhle vařit…..

Bramborový salát je pochoutka, která se nepodobá žádné jiné. I když se jeho příprava může zdát triviální, často se ukáže jako obtížná. Problematické je zejména udržet správnou konzistenci salátu po dlouhou dobu. Vyzkoušejte tento trik:

Jak prodloužit čerstvost bramborového salátu?

Správné skladování

Připravili jste si salát podle receptu, ale přesto se velmi rychle uvařil? Příčinou může být mimo jiné nesprávné skladování. Bramborový salát obsahuje ingredience, které se velmi snadno kazí. Patří mezi ně majonéza a cibule, které poměrně rychle kvasí a hořknou.

Čerstvý bramborový salát by se měl skladovat ve vzduchotěsné nádobě, v lednici, na polici, kde teplota dosahuje maximálně 4 stupňů Celsia, nejlépe asi 2-3 dny. Po uplynutí této doby se vystavujeme riziku konzumace výrobku, který nám může uškodit.

TIP: tento lahodný salát bez majonézy (nejen) na slavnostní stůl potřebuje čas, aby se plně projevila jeho chuť. Vždy promíchejte den před…..

Další bramborový salát: Čím lze nahradit majonézu?

Mnoho receptů na bramborový salát obsahuje majonézu. Bohužel se tím snižuje jeho trvanlivost. Proto se vyplatí nahradit ji jinou složkou. Chuť bude stejně dobrá a pochoutka bude ještě trvanlivější.

Čím můžete nahradit majonézu v zeleninovém salátu? Dobrou alternativou je například přírodní jogurt smíchaný s hořčicí. Čerstvost salátu prodlouží také přidání octa nebo citronové šťávy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *