Kapra ve strouhance už nesmažím, znám lepší způsob. Vánoční ryba se rozplývá na jazyku

Zapomeňte na pečení kapra na Štědrý den. Tuto tradiční rybu můžete připravit úplně jinak. Kapr bez chlebíčků bude stejně chutný, a podle mnohých dokonce lepší. Prostudujte si recept a dozvíte se, jak ho připravit.

Kapr bez obalování je lepší než smažený kapr

Jsme zvyklí, že na Štědrý den je na stole vždy smažený kapr. Ryba podávaná v této podobě je poměrně chutná, ale je také kalorická. Proto stojí za zvážení, zda ho letos nepodávat v trochu jiné podobě. Kapr bez obalování bude také chutný a lehce stravitelný.

Příprava ryby je velmi jednoduchá a nevyžaduje použití oleje, mouky ani strouhanky. Proto si určitě zjistěte, o jaký způsob se jedná, a připravte tento pokrm na svátky úplně jinak. Hosté vám potvrdí, že je to nejlepší kapr, jakého kdy jedli.

Dokonalý kapr pečený v troubě

Aby byla „štědrovečerní“ ryba chutná a rozplývala se v ústech, upečte ji v troubě . Pečený kapr je prostě dokonalý a navzdory vysoké teplotě se ukáže být šťavnatý a měkký. To lze přičíst ingrediencím, které rybě nejen dodají tu správnou chuť, ale také zabrání tomu, aby byla příliš suchá. Potřebné ingredience najdete v seznamu níže.

Složení: 1:

1,5 kg kapra

3 mrkve

2 kořeny petržele

1 cibule

kousek celeru

50 g másla

100 ml zeleninového vývaru

pepř

sůl

Kapr na Štědrý den z trouby – recept

Kapra důkladně omyjeme a poté osušíme papírovou utěrkou. Odstraňte šupiny a znovu opláchněte. Kapra nakrájejte na kousky nebo upečte vcelku. Mrkev, celer, cibuli a petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozehřejte máslo a zeleninu na něm orestujte.

Zeleninu vložte do žáruvzdorné formy. Na ni položíme rybu a zalijeme ji vývarem. Dochuťte pepřem a solí a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *