Houbovou nádivku zabalím do palačinek. Tyto vynikající vánoční krokety můžete připravit i bez kysaného zelí.
V mnoha českých domácnostech patří ke štědrovečerní večeři krokety se zelím a houbami. Pokud chcete své blízké překvapit tímto lahodným pokrmem, vyzkoušejte tento nový recept. Náplň se připravuje z hub, ale bez kysaného zelí. Důležitou roli zde hraje nenápadný produkt, který dodává další chuť a skvěle se kombinuje s ostatními surovinami. Seznamte se s jednoduchým receptem na krokety bez kysaného zelí.
Co přidat do náplně kroket?
Lahodné domácí krokety jsou jedním z oblíbených štědrovečerních pokrmů. Uvnitř tenkých placek je lahodná náplň. Obvykle se připravuje s kysaným zelím a houbami. V seznamu ingrediencí tohoto receptu kysané zelí není. Místo něj se dobře hodí jiný výrobek. Chuť houbové nádivky do kroket zvýrazní nastrouhaný žlutý sýr a některé přísady.
Co potřebujete k přípravě lahodných houbami plněných kroket? Všechny ingredience jsou snadno dostupné bez ohledu na roční období, takže recept lze použít nejen na Štědrý den a na Boží hod. Tento univerzální pokrm je skvělý v každém ročním období.
- Ingredience na palačinky – pšeničná mouka, jedlá soda, mléko, vejce, olej, sůl.
- Ingredience na náplň – houby, cibule, žlutý sýr, smetana, rajčatový protlak, koření.
Jak připravit krokety bez kysaného zelí?
Recept na lahodné vánoční krokety naplněné až po okraj houbovou a sýrovou náplní je jednoduchý, ale vyžaduje trochu více času. Krokety bez kysaného zelí je nejlepší připravit večer před Štědrým dnem. Druhý den před podáváním ke štědrovečerní večeři je jednoduše usmažte na pánvi.
Jak tedy připravit lahodné krokety s houbami a sýrem? Pokud budete postupovat podle tohoto osvědčeného receptu, pokrm se povede hned napoprvé a potěší každého, kdo ho vyzkouší. Podívejte se, jak připravit lahodnou houbovou nádivku a palačinky.
- Krok 1 – osmahněte cibuli a houby.
- Krok 2 – připravte těsto na palačinky.
- Krok 3 – usmažte tenké palačinky
- Krok 4 – smíchejte houby a cibuli se sýrem a dalšími ingrediencemi.
- Krok 5 – nádivku zabalíme do palačinek.
- 6. krok – na pánvi usmažíme krokety s houbami a sýrem.
Jak podávat krokety bez kysaného zelí?
Chuťově výrazné krokety plněné houbami a žlutým sýrem jsou univerzálním pokrmem. Jsou ideální nejen ke štědrovečerní večeři. Vzhledem k tomu, že suroviny jsou v obchodech k dostání po celý rok, lze je podávat k běžné večeři v létě i v zimě. Krokety připravené podle tohoto receptu se vyplatí podávat s různými omáčkami, které zvýrazní jejich chuť. Dobře se hodí k domácí houbové, rajčatové nebo bylinkové omáčce.
SUROVINY
- palačinky:
- 1 hrnek mouky
- 1 šálek mléka
- 1/2 šálku sodové vody
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje + na smažení
- špetka soli
- nádivka:
- 500 g žampionů
- 200 g strouhaného žlutého sýra
- 1 cibule
- 2 lžíce smetany
- 2 lžíce másla
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 1 lžička sušené majoránky
- sůl, pepř
PŘÍPRAVA KROK ZA KROKEM
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezprůhlední. Přidejte nadrobno nakrájené houby a smažte, dokud nezhnědnou a neodpaří se voda. Pánev stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
- Do mísy nasypte pšeničnou mouku a špetku soli. Přilijte mléko, sodovou vodu a olej. Přidejte vejce a ingredience promíchejte dohladka.
- Na pánvi rozehřejte olej a usmažte tenké palačinky. Smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené palačinky položte na talíř.
- K houbám a cibuli přidejte nastrouhaný sýr, smetanu a rajčatový protlak. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Důkladně promíchejte.
- Na palačinky dejte porce náplně a srolujte je jako krokety.
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte krokety, dokud nezačnou mírně hnědnout.
- Podávejte na Štědrý den, na Boží hod a v další dny.