Tento nepečený koláč se sněhovými vločkami se snadno připravuje, nepotřebujete troubu a jeho propletené vrstvy vám umožní objevit množství chutí.
Ingredience
- 400 g sušenek
- 500 g mascarpone
- 300 g smetany 30 %
- 20 g moučkového cukru
- 1 plechovka kaimaku
- hrst měkkých lískových oříšků
- hrst vlašských ořechů
Potřebné kuchyňské náčiní
Dortová forma o průměru 22 cm.
Postup přípravy
1
Důkladně vychlazené mascarpone a smetanu vložte do mísy. Přisypeme cukr. Šlehejte, dokud není krém nadýchaný a hustý. Dále již nemíchejte. Nasekejte lískové oříšky a přidejte je do krému. Míchejte stěrkou, dokud nebude krém hladký.
2
Na dno kulaté formy o průměru 22 cm vložte sušenky. Navrch dejte polovinu kajmakové směsi z plechovky. Opět přikryjte sušenkami. Na cukroví rovnoměrně rozetřete polovinu smetanové náplně. Přikryjte sušenkami. Rozetřete zbytek kajmakové směsi, přidejte další vrstvu sušenek a smetanové náplně.
3
Ořechy nasekejte velmi najemno, nejlépe mixérem nebo sekáčkem. Měly by mít konzistenci drobků. Totéž proveďte se zbývajícími sušenkami. Povrch dortu posypte nepečenou sněhovou vločkou. Vložte na několik hodin do chladničky, dokud zcela neztuhne.