Avokádo je velmi zdravé ovoce, i když není levné. O svátcích však není zvykem šetřit, a tak je podávání avokádové pomazánky na novoroční stůl ideální volbou.
Dužina avokáda se kombinuje s česnekem a zelenou cibulkou, solí a různým kořením. Pokud chcete získat pikantní a velmi chutnou pomazánku, použijte náš recept. Její příprava vám zabere pouhé 2 minuty, ale požitek z konzumace tohoto pokrmu vám vydrží dlouho.
Složení:
- Zralé avokádo – 2 ks;
- citronová šťáva – 2 polévkové lžíce
- česnek – 1-2 stroužky;
- zelená cibule – 2-3 stonky;
- olivový olej – 3 polévkové lžíce;
- pitná voda – 1-2 polévkové lžíce;
- sůl, mletá chilli paprička – podle chuti.
Způsob přípravy
Smíchejte všechny ingredience v jedné nádobě a nasekejte je mixérem. Pokud chcete mít strukturu paštiky, mixujte ještě tři minuty. Pokud chcete cítit kousky ingrediencí, stačí jedna minuta.
Pomazánku podávejte tak, že ji namažete na plátky chleba.